HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Blir av med med lägenheten på grund av störande gäst

Alvesta En återkommande gäst hos en man i Alvesta störde grannarna så pass att han blir av med sitt hyreskontrakt.

Kvinnan kom allt oftare för att besöka mannen i hans lägenhet. Och med henne blev det fest. Och liv.

För att komma in i trapphuset nattetid brukade hon stundtals knacka på fönstret till olika grannar, bland annat på sovrumsfönstret till en sjuårig flicka. Kvinnan har kissat i trapphuset och även sovit där.

Läs ocksåGav upp: Mystiskt ljud fick familjen Nilsson att flyEn glad familj runt köksbordet. Mamma, pappa och två barn.

Trots varningsbrev från hyresvärden har det inte blivit bättre och ärendet hamnade till slut hos hyresnämnden.

Nämnden konstaterar att mannen är ansvarig för vad hans gäster gör, om det inte framkommer att han har gjort rimliga ansträngningar för att förhindra fortsatta störningar. Något sådant har emellertid inte framkommit.

”Lugn och trygghet i boendet är ett grundläggande krav som hyresgäster har rätt att ställa. Att det i detta fall har gått ut över barnfamiljer visar endast på hur viktigt det är att tänka på grannarnas boendemiljö. Eftersom störningarna har förekommit så länge och i sådan omfattning som i detta fall är hyresrätten förverkad.” skriver hyresnämnden i sitt beslut.

Läs ocksåÄndrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt
Läs också Totalförstörde ettan på fem månader – krävs på nära en kvarts miljon kronor Äldre man tog strypgrepp på grannens besökare – får bo kvar Knuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.