Annons

Blir av med med lägenheten på grund av störande gäst

Alvesta En återkommande gäst hos en man i Alvesta störde grannarna så pass att han blir av med sitt hyreskontrakt.

Kvinnan kom allt oftare för att besöka mannen i hans lägenhet. Och med henne blev det fest. Och liv.

För att komma in i trapphuset nattetid brukade hon stundtals knacka på fönstret till olika grannar, bland annat på sovrumsfönstret till en sjuårig flicka. Kvinnan har kissat i trapphuset och även sovit där.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Trots varningsbrev från hyresvärden har det inte blivit bättre och ärendet hamnade till slut hos hyresnämnden.

Annons

Nämnden konstaterar att mannen är ansvarig för vad hans gäster gör, om det inte framkommer att han har gjort rimliga ansträngningar för att förhindra fortsatta störningar. Något sådant har emellertid inte framkommit.

”Lugn och trygghet i boendet är ett grundläggande krav som hyresgäster har rätt att ställa. Att det i detta fall har gått ut över barnfamiljer visar endast på hur viktigt det är att tänka på grannarnas boendemiljö. Eftersom störningarna har förekommit så länge och i sådan omfattning som i detta fall är hyresrätten förverkad.” skriver hyresnämnden i sitt beslut.

Annons
Läs ocksåEnköpingsbo kunde inte vistas i sin lägenhet på grund av kedjerökande granne
Läs också Har du hamnat i bråk med värden? Så fungerar hyresnämnden Hyresgästen stal el från tvättstugan – nu riskerar han att bli vräkt Gör succé hos turister men stör grannarna - nu vill värden vräka mannen Hyresgäst slipper betala värdens rättegångskostnader – "ovanligt ärende"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.