Annons

Boende i Gunnebo bildar Hyresgästförening

Kalmar Hyresgäster i Gunnebo utanför Västervik är missnöjda med sitt boende. Nu blåser de liv i en slumrande Hyresgästföreningen för att ta upp kampen mot värden.

Gunnebo är ett bostadsområde strax utanför Västervik. Området byggdes på 60-talet och har cirka 200 lägenheter. I början av mars gick några grannar samman för att starta upp en lokal Hyresgästföreningen med Kjell Randehed som ordförande.

– Vi har mycket vi behöver ta tag i nu för det råder många missförhållanden i bostadsområdet, säger han.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Fastigheterna är nedslitna, snöplogningen är sen, tvättstugans bokningssystem missbrukas och källsorteringen har bytts till en enda container. Dessutom förekommer det våld och missbruk hos en av grannfamiljerna.

– Vi har ringt polis och socialen massor av gånger. De kommer och åker och sedan är bråken igång igen. Vi har även gått samman i en skrivelse till värden, men ingenting har hänt, säger Kjell Randehed.

Annons

Desirée Morast, fastighetschef på Akka Egendom, känner inte igen bilden.

Läs ocksåStörande fågelljud gick till rätten – nu är de kvittEn tvådelad bild som visar färgglad fågel och ett fönster med texten "hyres- och arrendenämnd".

– Vi har en hög närvaro i området, med en fastighetsskötare på heltid som får förstärkning under gärsklippningssäsongen och vid snöfall samt specialistkompetenser som kopplas in vid behov.

Hon bekräftar att de förekommer störningar, men menar att det inte finns några pågående störningsärenden i området.

– Det händer att vår förvaltare Riksbyggen får in klagomål på grannar. Om det är en allvarlig störning kopplas berörda myndigheter och instanser in, till exempel socialtjänst och polis.

Annons
Läs ocksåTräd allt viktigare för att hålla nere temperaturen: "En ögonöppnare för många"Bilden är ett montage av två bilder. Bilden visar kommunekolog Malin Askelöf, samt träd.

Vad gäller de nedslitna fastigheterna, finns planer för upprustning.  Fiberinstallation, nya lekredskap,fönsterbyten, ventilation och målning ska inom kort påbörjas.

Akka Egendom uppger att de ställer sig positiva till den nystartade Hyresgästföreningen och hoppas på ett gott samarbete med dem.

Läs också Svenska hem upplevs allt varmare - större problem än kylan vintertid Därför kan det bli extra varmt precis här - som en ö med höga temperaturer Gängkriminell skrev sig hemma hos polis – mitt under skarpt säkerhetsläge: "Svart i ögonen"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.