HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Boende i Gunnebo bildar Hyresgästförening

Kalmar Hyresgäster i Gunnebo utanför Västervik är missnöjda med sitt boende. Nu blåser de liv i en slumrande Hyresgästföreningen för att ta upp kampen mot värden.

Gunnebo är ett bostadsområde strax utanför Västervik. Området byggdes på 60-talet och har cirka 200 lägenheter. I början av mars gick några grannar samman för att starta upp en lokal Hyresgästföreningen med Kjell Randehed som ordförande.

– Vi har mycket vi behöver ta tag i nu för det råder många missförhållanden i bostadsområdet, säger han.

Läs ocksåSmå bolag ger unga hyresrabatt

Fastigheterna är nedslitna, snöplogningen är sen, tvättstugans bokningssystem missbrukas och källsorteringen har bytts till en enda container. Dessutom förekommer det våld och missbruk hos en av grannfamiljerna.

– Vi har ringt polis och socialen massor av gånger. De kommer och åker och sedan är bråken igång igen. Vi har även gått samman i en skrivelse till värden, men ingenting har hänt, säger Kjell Randehed.

Desirée Morast, fastighetschef på Akka Egendom, känner inte igen bilden.

Läs ocksåUppsalahem internationellt miljöprisat

– Vi har en hög närvaro i området, med en fastighetsskötare på heltid som får förstärkning under gärsklippningssäsongen och vid snöfall samt specialistkompetenser som kopplas in vid behov.

Hon bekräftar att de förekommer störningar, men menar att det inte finns några pågående störningsärenden i området.

– Det händer att vår förvaltare Riksbyggen får in klagomål på grannar. Om det är en allvarlig störning kopplas berörda myndigheter och instanser in, till exempel socialtjänst och polis.

Läs ocksåBolagen hjälper unga hyra lägenhet med rabatt

Vad gäller de nedslitna fastigheterna, finns planer för upprustning.  Fiberinstallation, nya lekredskap,fönsterbyten, ventilation och målning ska inom kort påbörjas.

Akka Egendom uppger att de ställer sig positiva till den nystartade Hyresgästföreningen och hoppas på ett gott samarbete med dem.

Läs också Wallenstam vill fimpa hyresgäster som röker Fastighetsägaren Trianon indragen i korruptionshärva

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.