Annons

Boende i Ekeberg känner sig trygga

Hultsfred ​Hyresgästföreningen i Ekeberg i Hultsfred har gjort en enkät om trygghet bland hyresgäster i området. Den visar att de flesta känner sig trygga.

​Lena Daxberg var den som delade ut enkäten till 300 hyresgäster. Hon konstaterar att det blev få svar, bara 40, men tolkar det som att man inte känt behov av att svara för att man känner sig trygg.

De som har svarat talar om samma sak. De känner gemenskap med grannarna, trivs och känner trygghet och de är inte rädda för att gå ut när det är mörkt.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Ett fåtal som talar om oro känner sådan när de ska gå på mörka parkeringar, trapphus och tvättstugor.

Annons

Några uppger att de har utsatts för brott. Bilar har repats och någon har haft inbrott eller utsatts för stöld eller skadegörelse på uteplatser.

Det som utgör ett problem, snarare än brottslighet, är sådant som grannarna retar sig på eller störs av. Det kan vara buskörning, folk som inte plockar upp avföring efter sina djur eller ungdomsgäng som gapar och skriker.

Annons
Läs ocksåAlice, 9, stoppade hyresvärdens trädfällning: "Jag satt där uppe i sju timmar tills de gick hem"

Hyresgästföreningen i Ekeberg har för säkerhets skull också arrangerat en trygghetsvandring tillsammans med Hultsfreds Bostäder. Även den visade att problemen är få. En parkeringsplats anses allt för mörk och undanskymd. Man såg att viss belysning behövde bytas ut samt att vissa buskar och träd måste ansas.

 

Läs också Miljonbidrag ska ge guldkant till äldre – men boende undrar hur pengarna används: "Jag känner mig lurad" Kommunal värd låter knarkhundar patrullera hyresområden: "Led i vårt trygghetsskapande arbete" Tusentals äldre hålls kvar i sitt hem mot sin vilja – Ingrid, 93: "Jag vill inte bo här ensam tills jag dör" Tjuv trängde sig in i 87-årings lägenhet på jakt efter mat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.