HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Boende vann strid om lekpark

Slite Hyresgästernas långa kamp är över i Slite. Nu ska Gotlandshem bygga en ny lekpark i kvarteret Bofinken.
Foto: Privat
Lena Hallin, aktiv i den lokala hyresgästföreningen i Slite.

– Det känns himla kul. Vi har hållit på med den här frågan i flera år så det känns skönt att det äntligen blir av, säger Lena Hallin, aktiv i den lokala hyresgästföreningen i Slite, på norra Gotland.

Har det varit svårt att få till detta?
– Ja, vi har varit på Gotlandshem flera gånger. Det låg ett dagis här tidigare, men när det lades ned så rev man lekparken som fanns här. Kvar blev en sandlåda som fylldes med bark. Det har inte funnits någon lekpark här på många år, trots att det är ett jättestort barnområde.

Läs ocksåAllt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent

Hur har ni gått tillväga?
– Vi pratade med Gotlandshem och sedan bjöd vi in alla boende till ett möte, där man fick komma med förslag om hur man tycker att lekplatsen ska se ut.

Enligt Gotlandshem kommer den nya lekparken bland annat bestå av nya gungställningar, gungdjur och ett klätterhus med rutschkana.

– Vi håller på att planera och har tagit in offerter. Tanken är att vi ska börja med arbetet vid årsskiftet och att det ska stå klart under våren, säger Lasse Söderberg, samordnare av yttre miljö på Gotlandshem. 

Läs ocksåGotlandshems oväntade satsning – vill bygga 500 bostadsrätter
Läs också Balkonger fick förbud efter renoveringsmiss Gotlandshems vd avgår efter kritiken Efter hyresbråket - så stor blir höjningen hos Gotlandshem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.