Annons

Bordlagt i Gnosjö

Gnosjö Årets hyreshöjning dröjer för hyresgästerna hos Järnbäraren i Gnosjö. Hyresmarknadskommittén har bordlagt ärendet.

Gnosjös kommunala bostadsbolag Järnbäraren gick in i hyresförhandlingarna med ett yrkande om att få höja hyran med 3,6 procent från och med första januari i år.

Förhandlingarna med Hyresgästföreningen strandade och det hela blev ett fall för hyresmarknadskommittén. På vägen dit växte yrkandet från Järnbäraren till 4, 59 procent. Men det blev inget avgörande vid kommitténs senaste möte, i stället bordlades ärendet i avvaktan på vad kommunen tänker ta ut i borgensavgift för 2012, vilket väntas ske under april.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Gnosjö beslutade att inte ta ut någon borgensavgift för 2011 och för 2012 vet vi ännu inte. Men det kan handla om betydande belopp, säger Brigitte Widell, förhandlare för Hyresgästföreningen Sydost, och fortsätter:

Annons

– Vi har inte motsatt oss en borgensavgift men kommunen måste tala om vilken procentsats det blir och hur man räknat ut det, för att vi ska acceptera det.

Förseningen av hyreshöjningen kan innebära att hyresgästerna åker på retroaktiv hyra från första januari, om inte uppgörelsen kommer fram till annat.

Läs ocksåHär höjs hyran mest

– Det här kan drabba hyresgästerna, mitt råd är att det är bra att lägga undan pengar som en buffert för kommande hyreshöjningar, säger Brigitte Widell.

Annons

Järnbäraren har 530 lägenheter i Gnosjö kommun.

Läs också Nora höjer borgensavgift på lösa grunder Hyran klar på Orust Mölndalsbostäder kräver höjda hyror

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.