Annons

Bostäder rivs i Boden, men i Luleå byggs det nya

Norrbotten Bodenbo river de 67 kvarvarande bostäderna på bostadsområdet Prästholmen. – Tyvärr ett mycket negativt beslut för Bodenbo och för vår kommun, men vi måste komma till rätta med alla tomma lägenheter. Det går inte att täcka upp detta med skattemedel, säger oppositionsledaren Torbjörn Lidberg (s).
Det verkar råda total enighet kring att riva de kvarvarande bostäderna inom bostadsområdet Prästholmen i Boden.
Kommunalrådet Olle Lindström (m) ser trots beslutet mycket positivt på framtiden.
 
– De närmaste åren kommer vi att få 200 – 300 nya jobb inom den privata sektorn. Detta innebär en större efterfrågan på bostäder och kanske en kommande nyproduktion kan etableras, berättar Olle Lindström.
 
I grannkommunen Luleå byggs det i stället för fullt, både villor, bostadsrätter och till viss del även hyresrätter.
 
Kommunerna har de senaste åren haft ett visst samarbete, men att samverka om en gemensam bostadsmarknad är svårt.
 
– Vi kan ju inte bestämma var kommuninvånarna ska bo, säger Olle Lindström. Tyvärr har de aktuella fastigheterna blivit hårt åtgångna de senaste åren med framförallt flyktingmottagning och många omflyttningar. Trots detta är det så mycket positiv på gång här i Boden, så jag tror inte att det kommer att påverka arbetsklimatet i kommunen.
 
Hyresgästföreningens ordförande Sylvia Brunström är negativ till rivningen.
 
– Det är negativt för kommunen. Hade bolaget skött om dessa bostäder bättre, hade säkerligen många velat bo på Prästholmen, säger Sylvia Brunström.

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Ensamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar" Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig" Nya lägenheterna: trängre, dyrare och sämre planerade Lennart är ensam kvar i hyreshuset som ska rivas men vägrar att flytta Magnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.