Annons

Bostäder till nyanlända går före asylboende

Borås Permanent boende för nyanlända väger tyngre än tillfälligt boende för asylsökande. Det anser hyresnämnden och ger AB Bostäder i Borås rätt att säga upp Migrationsverket.

Migrationsverket hyr 20 lägenheter för asylsökande. AB Bostäder sa upp hyresavtalet den 30 september 2016, men Migrationsverket motsatte sig uppsägningen. Verket anser att man har behov av lägenheterna som genomgångsbostäder för asylsökande i väntan på att dessa får besked om de får stanna eller ej.

AB Bostäder i sin tur anser att man har större behov av lägenheterna än Migrationsverket. Bolaget motiverar det bland annat med att man har en aktiv kö till bostäder i Borås med 10 000 personer och att kommunen dessutom blivit ålagd att ta emot 177 nyanlända under 2016 och förväntas få ytterligare personer tilldelade sig under 2017.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Bolaget skriver att idag kan de nyanlända endast erbjudas bostad i gamla Folkets hus, som dessutom ska rivas. AB Bostäder anser att Migrationsverket kan ordna boende för asylsökande på annat sätt, medan de nyanlända som fått uppehållstillstånd är i behov av fast boende.

Annons

Hyresnämnden går på AB Bostäders linje och menar att bolagets motivering ger skäl till att säga upp Migrationsverket som hyresgäst. Migrationsverket åläggs att flytta senast den 28 februari 2017, då hyresnämnden inte anser att ett längre uppskov är skäligt.

Parterna har fram till den 30 november på sig att överklaga beslutet.

Annons
Läs ocksåRenoveringskaos och sparkad vd - nu växer ilskan mot det kommunala bolaget: "Vi får inga svar"Hyresgästen Petra Carlsson tycker att AB Bostäders styrelse har en hel del att förklara efter den kaotiska renoveringen i kvarteret Leoparden samt vd:ns hastiga avsked.

 

Läs också Här jobbar lokalbefolkningen stenhårt för att undvika polisens lista: ”Idrott kan vända trenden” Knivslagsmålet avgjorde - "Norrby är rätt plats för Frälsningsarmén" Hyrde ut lägenhet som tjänstebostad - nu vräks företagaren Inga miljoner till Bjarke efter att asylsökande förstört hyreshus: “Får vara nöjd”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.