Annons

Bostads-vd bjuder in till julfirande i Färgelanda

Färgelanda Ensam på julafton? Nej, så får det inte vara, menar Valbohems vd Hans Sprung. För tredje året i rad bjuder han in till julbord på Furuåsen. ”Vi vill ha en öppen dörr och skapa en samlingsplats för ensamma,” säger han.
Foto: Privat
Tradition. För tredje året i rad lägger vd Hans Sprung sin julafton på jobbet, då han bjuder in kommunmedborgarna på jullunch hos Valbohem i Rägelanda.

Det började redan när Hans Sprung jobbade i Bengtsfors. Där arrangerade han julbord i fem år, vilket blev allt mer uppskattat. Och när han flyttade till Valbohem och Färgelanda tog han med sig traditionen. Nu har även hans sambo Linda engagerat sig. Så paret ägnar helgen före jul att fixa julmat, pynta och göra trevligt i lokalen på Furuåsen, där Valbohem har sitt kontor.

Inbjudningarna har gått ut via sociala medier, till pensionärsföreningar, Hyresgästföreningen och utskick till de egna hyresgästerna. Men det är inte bara Valbohems hyresgäster som är välkomna.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det är öppet för alla. Den som vill titta in och känna lite gemenskap, äta julmat och dricka lite glögg är välkomna, men vi vill ha en föranmälan, så vi vet hur många som kommer, säger Hans Sprung.

Annons

I år har man valt att ha julbordet mellan 11.00 och 13.00, som en jullunch. Det är lite tidigare än det varit. Men Hans Sprung tror inte att han hinner hem till Kalle Anka på tv i år heller.

– Nej, det blir nog disk och städning då istället, säger han och skrattar. Men jag har ju sett Kalle så många gånger så det klarar jag mig utan. Det här är så roligt, så jag väljer det istället.

Läs ocksåGösta, 92 år, gick på matlagningskurs: ”Jag behöver äta lite mer grönt”

Och när all mat är serverad, disken klar och lokalen städad, då börjar det egna julfirandet för Hans och Linda. Då hoppas Hans att många gått hem med en varm känsla av gemenskap.

Annons

– Jag ser det som en chans att visa vad Valbohem står för, säger han. Julafton är en dag när ensamheten kan kännas extra påtaglig och kan vi då ge lite gemenskap, så är det värt den arbetsinsats vi lägger ner. Det är en stund av kvalitetstid tillsammans.

Läs också Femårige Nima dog i hissolyckan – nu läggs utredningen ned De bygger bort bostadsbristen – för fåglar: "Roligt om vi fick hit en uggla" Här chockhöjs hyran för parkering – Julias plats blir dubbelt så dyr Rekordhöjning i Färgelanda – Förhandlaren: "Hård smäll för hyresgästerna"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.