Annons

Bostadsbolaget bygger mer

Mjölby Bostadsbolaget i Mjölby är inne i en expansiv fas. Utöver bygget av 56 nya lägenheter på Svartåstrand som precis startat planeras för ytterligare 120 nya bostäder.

Det var i förra veckan som första spadtagets togs för kvarteret Rosenkammaren på Svartåstrand. Där ska lägenheterna vara klara för inflyttning hösten 2017. Projektet har varit på gång länge och dragit ut på tiden. Men nu kan man nästan tala om en ketchupeffekt.

– Vi har aldrig haft så mycket planer på gång som nu, säger Charlotta Elliot, marknadschef på kommunala Bostadsbolaget i Mjölby.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Beror det på att bolaget fick en ny vd i fjol?

– Delvis kanske. Det nya är nog att vi tänker längre fram i tiden än förut så att vi är beredda att trycka på knappen när det behövs. Tidigare jobbade vi med ett till två projekt åt gången. Men framför allt så är tiderna annorlunda nu. Förr hade vi en del vakanser och var mer försiktiga. Det har vi inte nu.

Annons

För tillfället köar 3 500 personer för lägenhet hos Bostadsbolaget.

Läs ocksåRadhusens dåliga brandskydd fixas inte - Hyresgästen Ida: "Det är katastrof"

– När du söker lägenhet hos oss behöver du ha 1–1,5 års köpoäng på de flesta lägenheter, även om det finns undantag, säger Charlotta Elliot.

Mjölby kommun siktar på att växa raskt och gå från dagens drygt 26 000 invånare till 30 000 år 2025. Bostadsbolaget har tagit fram en handlingsplan för de närmaste fyra åren där man redogör för hur bolaget tänker dra sitt strå till stacken. Som Hem & Hyra tidigare berättat planeras för 60 nya lägenheter i Mantorp, med byggstart nästa år.

Annons

Men bolaget vill också bygga mer i Mjölby. I kvarteret Stadsrådet intill Hagaparken vid Skänningevägen planeras två hyreshus med sammanlagt ett 60-tal lägenheter. Där tänker sig Bostadsbolaget att börja bygga 2018.

Läs ocksåIngelas jobb: se till att färre förlorar sina hemEn kvinna med ljust hår står utomhus. I bakgrunden syns hyreshus.
Läs också Gratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringen Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde? Batteridrivet luciatåg fixade julstämning i Mjölbys bostadsområden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.