Annons

Bostadsbolaget i Mjölby varnar för oseriösa dörrförsäljare

Mjölby ​Bostadsbolaget i Mjölby varnar åter för ett företag som säljer brandskyddsutrustning och felaktigt påstår sig samarbeta med Bostadsbolaget.

​Hyresgäster i bland annat området Trojenborg i Skänninge har hört av sig till sin värd, Bostadsbolaget, sedan de fått besök av ett företag som vill sälja brandsläckare och brandfiltar.

Företaget säger sig samarbeta med Bostadsbolaget.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det stämmer inte. Vi har inte något samarbete med dem, säger Charlotta Elliot, marknadschef på Bostadsbolaget.

Annons

Det här är inte första gången som det aktuella företaget försöker sälja utrustning med falsk information. Redan i höstas varnade Bostadsbolaget sina hyresgäster för företaget. Nu har en ny varning lagts ut på Bostadsbolagets hemsida.

– Det är förmodligen bra produkter som de säljer, men de är onödigt dyra. Vi tycker det är bra om hyresgästerna tänker på brandsäkerheten, men samma slags produkter kan köpas betydligt billigare från andra företag. Framför allt tycker vi att det är ohederligt att de påstår att de samarbetar med oss, säger Charlotta Elliot.

Läs ocksåRadhusens dåliga brandskydd fixas inte - Hyresgästen Ida: "Det är katastrof"

Att polisanmäla företaget är inte aktuellt.

Annons

– Det är svårt eftersom vi egentligen inte har några bevis utöver vad hyresgäster muntligen berättat för oss, säger Charlotta Elliot.

Läs också Ingelas jobb: se till att färre förlorar sina hem Gratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringen Batteridrivet luciatåg fixade julstämning i Mjölbys bostadsområden Corona skapar dålig stämning - då säger värden till på skarpen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.