Annons

174 nya hyresrätter i Trollhättan

Trollhättan ​Det är nu klart att Peab bygger 174 nya hyresrätter i centrala Trollhättan. Projektet går loss på 193 miljoner – den största bostadsinvestering kommunen gjort på två decennier.

​I dag presenterar Peab i ett pressmeddelande att man har fått uppdraget att bygga de 174 lägenheterna. Beställare är allmännyttiga bostadsbolaget Eidar. Kvarteret där hyresrätterna kommer att byggas, en centralt belägen fastighet mellan Drottninggatan och Kungsgatan, är i dag helt obebyggt.

30 av de 174 lägenheterna kommer att bli så kallade trygghetsboenden och projektets prislapp beräknas landa på 193 miljoner. Det är den största bostadsinvestering som Trollhättans stad gjort på två decennier.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Husen kommer att byggas med passivhusteknik: ”ett konkret exempel på ett hållbart samhällsbyggnadsprojekt”, skriver Peab i pressmeddelandet.

Och man ligger redan i startgroparna: byggstarten är planerad till oktober 2011 och Peab beräknar att lägenheterna kommer att stå färdiga i augusti 2013.

Annons
Läs också Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Bostadsbolaget säljer ut drygt 170 centrala lägenheter Så lockar hyresvärdar med rabatt på hyran - Alexandra betalar mer än grannen Ensamstående fyrbarnsmamman Sarah i nybyggd lägenhet: "Vågar inte tänka på hyreshöjningar" Ann-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.