Annons

Bostadsbolaget startar mentorprogram för unga

Göteborg ​Kommunala Bostadsbolaget i Göteborg planerar i höst för ett mentorprogram där de egna medarbetarna blir mentorer åt ungdomar ute i bolagets områden. Tanken är både att erbjuda tonåringar en vuxenkontakt utanför familjen och samtidigt ge dem en inblick i hur yrkeslivet fungerar.

​-  Ett mentorskap tillför inte bara värde för ungdomarna utan jag är övertygad om att det också kommer att vara mycket givande för oss, både för företaget och den enskilda medarbetaren, säger Bertil Rignäs, Bostadsbolagets vd.

Annons
Bostadsbolaget har som intern målsättning att till 2012 vara Sveriges barnvänligaste bostadsföretag. Som ett led i den ambitionen lät företaget i våras undersökningsföretaget Demoskap genomföra en enkät bland hyresgästers barn.
1 000 enkäter skickades ut till barn och ungdomar mellan 10 och 18 år och av dem svarade 62 procent.
En av de frågor som ställdes var om de unga skulle vilja ha en vuxen mentor/coach att vända sig till för att kunna prata jobb, utbildning och framtid. 42 procent svarade ja och med det svaret i ryggen planerar Bostadsbolaget nu för ett mentorprogram.
– Det kommer naturligtvis att vara frivilligt för våra medarbetare att ställa upp som mentorer, säger Inger-Lena Bennman, informationschef hos Bostadsbolaget. Exakt hur programmet ska utformas och hur många ungdomar vi kan ta emot är vi inte riktigt klara med ännu, men förhoppningen är att vi ska komma igång under hösten.
Enkäten visar också att det finns ett stort intresse av att få ett extrajobb i eller i nära anslutning till sitt bostadsområde. Hela 85 procent av de unga skulle vilja jobba extra men bara var femte har något extrajobb.
Allra populärast är det att jobba extra på café. Men över 40 procent säger sig vara intresserade av att sköta parker, planteringar och gräsmattor.
Bostadsbolaget har i sommar ungefär 130 ungdomar som feriearbetar, bland annat med just skötsel av utemiljön.

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Haveri för hyresförhandlingar i Göteborg – 110 000 hushåll berörs Hyresgäster hos kommunala värdar kan riskera ockerhyra Klanfamilj vräkt från sin lägenhet i Göteborg Nya storkravet från Sveriges största allmännytta: ”Oskäligt” Allvarligt angrepp av ohyra avslöjat av polis – hyresvärden: ”Ovanligt svår situation”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.