Annons

Bostadslös får bidrag till ett tält

Sollentuna I stället för att bo på tillfälliga boenden ville den hemlöse mannen få bidrag till ett tält, liggunderlag och en sovsäck. Nu får han rätt av förvaltningsrätten

Mannen, som är från Sollentuna har erbjudits flera tillfälliga boenden men han anser inte att de har hållit skälig levnadsstandard eller stärker möjligheterna för honom att leva ett självständigt liv. Mannen har stora förvaringsproblem och bor hellre i ett tält på olika allmänningar. Troligtvis kommer han att acceptera ett permanent boende så fort han får ett sådant erbjudande.

I väntan på ett permanent boende vill mannen få 10 200 kronor i bidrag till ett tält, ett liggunderlag, en sovsäck och en ryggsäck. Socialnämnden i Sollentuna avslog hans begäran i december men nu anser förvaltningsrätten  att nämnden inte har rätt att neka honom bidraget. Detta eftersom man inte anser att boendemiljön i ett tält är hälsovådlig, påtagligt olämplig eller i övrigt skadlig för mannen. Dessutom är den knappast dyrare än den hjälp som kommunen tidigare har föreslagit.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar
Annons
Läs också Utslängd hyresgäst bosatte sig i trapphuset – döms till böter Därför ratas succémetoden mot hemlöshet: ”Tror att man väljer missbruk” Hyresettan blev hemlöse Daniels räddning ur missbruket: ”Jag har verkligen haft tur” Trots regeringens miljonlöfte mot hemlöshet – två av tre kommuner ratar succémetoden Hemlös riskerade fängelse – missade att "adressändra"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.