Annons

Boulebanan som frodas i Älmhult

Älmhult Ett projekt med stadsodling i Älmhult har visat sig så lyckat att visionen är att ytterligare minst åtta kvarter ska få möjlighet att odla på hemmaplan.
Foto: Annika Wallsson
, , , ,

Peter Blixt hos Älmhultsbostäder fick en idé om att erbjuda odlingsmöjligheter i våras. Och den där boulebanan mitt i kvarteret Markus var inte bara en öde fläck utan även nedgången. Så Peter Blixt ordnade möte med hyresgäster och det visade sig att intresset var stort.

Totalt har Peter Blixt succesivt fått bygga 20 odlingslådor, vilket gör att hela boulebanan är fylld av grödor.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det bästa är att vi sammanfört människor från olika kulturer och att alla har varit så seriösa och entusiastiska. Vi har även träffats på kvällar och det här har blivit en samlingsplats också för dem som inte odlar. Även barnen kommer hit och tycker att det är kul. Det är verkligen roligt, säger Peter Blixt.

Annons

Peter Blixt konstaterar att odlingslådorna i princip fått stå orörda. Det blev lite tajt om tid med uppstarten men annars har det inte varit några svårigheter. Alla har hjälpts åt att vattna och se efter grödorna.

Till nästa odlingssäsong är visionen att projektet ska växa till att omfatta ytterligare 8–10 kvarter av Älmhultsbostäders bostadsområden.

Annons
Läs ocksåStadsodlingen skapar gemenskap bland grannarna året om
Läs också Stadsodlare i Helsingborg skördar för sjätte året Gemenskap som växer i rabatten Kulturprojekt vill göra mer än tillfälliga avtryck De odlar gemenskap i Brunnsbo

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.