HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Boxholmshus storsatsar på ventilation

Boxholm Snart ska hyresgästerna på Dalgårdsgatan i Boxholm slippa frysa. Boxholmshus renoverar ventilationssystemet i 250 lägenheter.
Foto: Jenny Knutsson
Samtliga Boxholmshus lägenheter på Dalgårdsgatan ska få ventilationen kontrollerad och åtgärdad.

Nästan hälften av det kommunala bostadsbolagets lägenheter berörs av satsningen på förbättrad ventilation. Förutom samtliga lägenheter på Dalgårdsgatan handlar det även om några på Bjursdalsvägen.

– Vi har fått en del klagomål om drag, men framför allt att spiskåporna fungerar dåligt, säger Niklas Odeheim, driftschef på Boxholmshus.

Läs ocksåHyresgäster och unga störs mer än andra – ny studie förvånar forskareDan Norbäck, porträttbild utomhus. Han och hans kollegas forskning visar att hyresgäster och unga störs betydligt mer av buller än boende i bostadsrätt, något som förvånade forskarna.

De undersökningar som hyresvärden har gjort har visat att luftflödet genom lägenheterna är högre än det bör vara, att ventilationen alltså är för effektiv på bekostnad av komforten i lägenheterna.

– Man kan säga att det är gamla synder som vi nu tar hand om. Det har gjorts olika åtgärder genom årens lopp som har visat sig vara felaktiga, säger Niklas Odeheim.

Arbetet är redan i gång och ambitionen är att det ska bli klart under året.

Läs ocksåDärför drabbas Ann-Charlotte, 71, så hårt när hettan slår till

Det välkomnas av hyresgäster på Dalgårdsgatan.

– Jag har ett eget eldrivet element som står på för jämnan så här års. Det är tur att elen ingår i hyran här, annars hade det blivit dyrt att slippa frysa, säger en kvinna som inte vill ha sitt namn i tidningen.

Hon har bott i området sedan 1990-talet och upplever att det har varit problem med kalldrag hela tiden.

Läs ocksåDe längtar efter ny ventilation – har inte fungerat sedan 2015

– Jag hoppas att det blir bättre nu, säger hon.

Läs också Här håller solceller nere hyrorna Corona försenar nya lägenheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.