Annons

Boxholmshus storsatsar på ventilation

Boxholm Snart ska hyresgästerna på Dalgårdsgatan i Boxholm slippa frysa. Boxholmshus renoverar ventilationssystemet i 250 lägenheter.
Foto: Jenny Knutsson
Samtliga Boxholmshus lägenheter på Dalgårdsgatan ska få ventilationen kontrollerad och åtgärdad.

Nästan hälften av det kommunala bostadsbolagets lägenheter berörs av satsningen på förbättrad ventilation. Förutom samtliga lägenheter på Dalgårdsgatan handlar det även om några på Bjursdalsvägen.

– Vi har fått en del klagomål om drag, men framför allt att spiskåporna fungerar dåligt, säger Niklas Odeheim, driftschef på Boxholmshus.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

De undersökningar som hyresvärden har gjort har visat att luftflödet genom lägenheterna är högre än det bör vara, att ventilationen alltså är för effektiv på bekostnad av komforten i lägenheterna.

– Man kan säga att det är gamla synder som vi nu tar hand om. Det har gjorts olika åtgärder genom årens lopp som har visat sig vara felaktiga, säger Niklas Odeheim.

Annons

Arbetet är redan i gång och ambitionen är att det ska bli klart under året.

Läs ocksåMardröm för hyresgästerna när ventilationen byts ut: "Psykisk och fysisk terror"Isabel Fällström Nano är orolig över hur hennes barn påverkas var störningarna under ventilationsarbetet på Hansinggatan på Hulta i Borås.

Det välkomnas av hyresgäster på Dalgårdsgatan.

– Jag har ett eget eldrivet element som står på för jämnan så här års. Det är tur att elen ingår i hyran här, annars hade det blivit dyrt att slippa frysa, säger en kvinna som inte vill ha sitt namn i tidningen.

Annons

Hon har bott i området sedan 1990-talet och upplever att det har varit problem med kalldrag hela tiden.

Läs ocksåVentilationen knäckte Cecilia – fick ha öppna fönster hela vinternCecilia och hennes familj fick flytta efter ett år på grund av dofter via ventilationen.

– Jag hoppas att det blir bättre nu, säger hon.

Läs också Råttor, fukt och dålig ventilation – hyresgästerna fick nog och anlitade privata jurister Fackförbundet ST lät hyresgäster leva med kloakdoft – tvingas betala 55 000 kronor Inspektörerna som inte inväntar klagomål - "Vi vill hitta bostäderna som går under radarn"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.