Annons

Brandkärr fick egen äppellund

Nyköping I tisdags planterades en äppellund i miljonprogramsområdet Brandkärr. Träden är en gåva till kungaparet från länsstyrelsen och Nyköpings kommun.

Under tisdagseftermiddagen hjälptes barn från årskurs fem i Brandkärrsskolan åt att plantera de fem träden, intill minimedborgarkontoret som ligger vid skolan. Det är också barnen som ska sköta träden i fortsättningen. Även landshövding Liselott Hagberg och kommunalrådet Urban Granström var på plats under ceremonin. Äppellunden är en present till kungaparet från länsstyrelsen och Nyköpings kommun i samband med att kungen firar 40 år på tronen.

Den 4 september besökte kungaparet Nyköpings, Katrineholms och Eskilstuna kommuner. Samtliga tre kommuner får varsin äppellund i minnesgåva. Tanken är att träden ska planteras i bostadsområden med hög andel invånare som har sitt ursprung i andra länder.  

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Nyköping: Väggmålningarna i Brandkärr lyser upp området Fler röstade i utsatta områden De har svar på mycket i Berga Fotbollsturnering lockar ut Brandkärrsborna Medborgarkontor blir permanent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.