HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Medborgarkontor blir permanent

Nyköping Medborgarkontoret i Brandkärr är inte längre bara ett projekt, utan har nu blivit permanent. Dessutom får Arnö ett eget medborgarkontor.

Nyanlända flyktingar i miljonprogramsområdet Brandkärr kommer att kunna få språkhjälp även i fortsättningen.  Den 25 maj tog kommunstyrelsen i Nyköping beslut om att verksamheten, som funnits sedan 2011, får fortsätta. Dessutom ska Arnö få ett eget medborgarkontor.

Kontoren finns till för nyanlända flyktingar och vänder sig främst till boende som har arabiska och somaliska som modersmål. Tanken är att de ska få hjälp med svenska språket och i kontakten med myndigheter.

Läs ocksåHannas familj fast i väntrummet efter flykten från Ukraina – ”Vill kunna klara oss själva”Hanna Veretennykova och Oleg Makarov med barnen Maria och Michael är flyktingar från Charkiv i Ukraina. Tack vare massflyktsdirektivet kan de stanna i Sverige, men det går för närvarande inte att komma vidare i asylprocessen.
Läs också Tröstlös väntan på större lägenhet för fyrabarnsfamiljen Nedlagda skolor och sporthallar – så gör Norrland plats för ukrainska flyktingar Därför vill ukrainska paret stanna i Sverige: ”200 år av neutralitet” Viktoria från Kiev bor i studentrum – så skapar värdarna rum åt flyktingar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.