HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fotbollsturnering lockar ut Brandkärrsborna

Nyköping På somrarna är Brandkärrscupen en höjdpunkt för många Brandkärrsbor. Nästa år firar fotbollsturneringen 20-års jubileum.
, , ,

Brandkärr är långt ifrån ett dött bostadsområde på sommaren. På fotbollsplanen vid skolan är det fullt ös på eftermiddagar och kvällar tre gånger i veckan när Brandkärrscupen pågår. Alla över sex år är välkomna att delta.

– Brandkärrscupen är det bästa som händer här på sommaren, säger en liten kille innan han springer iväg för att delta i kvällens match.

Läs ocksåHan kastar ut sopor från fönstret – "hundratals måsar utanför lägenheten"Sopor ligger på gatan. En silhuett föreställande en man är inklippt i bilden.

Spelarna är uppdelade i fyra åldersgrupper, från sex till hundra år. I veckorna spelar barnen och på söndagarna  samtliga grupper.

– Cupen drar ut de vuxna, det blir ett levande område, säger Brandkärrsbon Gunilla Bjelkengren.

Det är föreningen Verdandi som arrangerar turneringen. Föreningen, en partipolitiskt obunden organisation som drivs ideellt, står också för många andra sommaraktiviteter för hyresgästerna i området, som grillning, badutflykter, läger för barn och vuxna och parklek.

Läs ocksåFå hyreshus på landet – men Mona kunde bo kvar i StavsjöNärbild på Mona Linusson, en av hyresgästerna i hyreshusen på landsbygden i Stavsjö.

Gunilla Bjelkengren och Annika Nyström deltar i en stickcirkel i Verdandis regi. Vanligtvis håller de till inomhus men under den stekheta augustieftermiddagen när Hem & Hyra träffar dem sitter de i skuggan av ett träd och handarbetar. Gunilla stickar på en vit buddhistisk tempelsjal medan Annika Nyström knåpar på ett vikingahalsband i grön ståltråd.

– Om man bor i villa kan man gå ut i trädgården, det kan ju inte vi. Men det här är vår trädgård, säger Gunilla Bjelkengren

Läs också HMK avgjorde hyrorna hos Nyköpingshem – seger för HGF Nyköpingshem sa nej till medlingsförslag Nyköping: Väggmålningarna i Brandkärr lyser upp området

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.