Annons

Fotbollsturnering lockar ut Brandkärrsborna

Nyköping På somrarna är Brandkärrscupen en höjdpunkt för många Brandkärrsbor. Nästa år firar fotbollsturneringen 20-års jubileum.
, , ,

Brandkärr är långt ifrån ett dött bostadsområde på sommaren. På fotbollsplanen vid skolan är det fullt ös på eftermiddagar och kvällar tre gånger i veckan när Brandkärrscupen pågår. Alla över sex år är välkomna att delta.

– Brandkärrscupen är det bästa som händer här på sommaren, säger en liten kille innan han springer iväg för att delta i kvällens match.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Spelarna är uppdelade i fyra åldersgrupper, från sex till hundra år. I veckorna spelar barnen och på söndagarna  samtliga grupper.

Annons

– Cupen drar ut de vuxna, det blir ett levande område, säger Brandkärrsbon Gunilla Bjelkengren.

Det är föreningen Verdandi som arrangerar turneringen. Föreningen, en partipolitiskt obunden organisation som drivs ideellt, står också för många andra sommaraktiviteter för hyresgästerna i området, som grillning, badutflykter, läger för barn och vuxna och parklek.

Läs ocksåMotorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"Bilden visar tre olika saker. 1. Olja hälls i en tratt som är nedstucken i en flaska. 2. En flaska med motorolja med ett rött kryss över. 3. Ett orange skåp dör man kan lägga flaskor med matfett.

Gunilla Bjelkengren och Annika Nyström deltar i en stickcirkel i Verdandis regi. Vanligtvis håller de till inomhus men under den stekheta augustieftermiddagen när Hem & Hyra träffar dem sitter de i skuggan av ett träd och handarbetar. Gunilla stickar på en vit buddhistisk tempelsjal medan Annika Nyström knåpar på ett vikingahalsband i grön ståltråd.

Annons

– Om man bor i villa kan man gå ut i trädgården, det kan ju inte vi. Men det här är vår trädgård, säger Gunilla Bjelkengren

Läs också Misstag när hyresgästerna fick betala elen – Gunnar tog kampen: "Besviken" Han kastar ut sopor från fönstret – "hundratals måsar utanför lägenheten" Få hyreshus på landet – men Mona kunde bo kvar i Stavsjö HMK avgjorde hyrorna hos Nyköpingshem – seger för HGF

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.