Annons

Brev till unga ska stoppa onödiga hyresskulder

Nyheter ​Det kostar att lämna föräldrahemmet. För att stoppa onödig skuldsättning ska unga som flyttar hemifrån få en broschyr med tips från Kronofogden.

​Glädjen över att ha fått en egen liten lya och äntligen få lämna föräldrahemmet kan snabbt förändras till problem med att få debet och kredit att gå ihop. Det är många utgifter som föräldrarna tidigare stått för som du nu själv är ansvarig för att betala.

För att unga som nyss flyttat hemifrån ska vara medvetna om alla kostnader som är förenat med att säga hej då till pojk- eller flickrummet har Kronofogden, Konsumentverket, Boverket och Ungdomsstyrelsen tagit fram en broschyr om ekonomin när man flyttar hemifrån.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Gång på gång poängteras vikten av att betala hyran punktligt varje månad – annars kan det bli problem med allt möjligt. Det går också att testa att göra en egen månadsbudget. Läs mer här

Annons
Läs också Unga: En app kan göra det kul Full fart på Hallsta Summer Camp Bolagen hjälper unga hyra lägenhet med rabatt Unga sommarjobbar hos Hyresgästföreningen Killarna blir kvar längre hemma hos mamma

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.