Annons

Britt-Marie tycker varje krona är viktig

Alingsås Britt-Marie Linstråles hyresvärd Alingsåshem vill höja hennes hyra med 225 kronor i månaden.– Nej, det är inte sant! Det är alldeles för mycket.

Singelkvinnan Britt-Marie Linstråle bor i en trea på Stockslycke i Alingsås. Hon betalar i dag 5 226 kronor för den. Med ett par hundralappar till i månaden blir det kännbart ekonomiskt.

Annons
– Jag, liksom många andra i min situation, måste noga räkna mina utgifter. Varje krona är viktig.
Men hon trivs med bostadsbolaget och i lägenheten. Den är nyrenoverad, ljus, grannarna är bra. Här har hon rotat sig och trivs väldigt bra.
– Jag vill försöka stanna så länge som möjligt, men så kraftiga hyreskrav oroar.
Alingsåshem kräver 4,3 procent i hyreshöjning. Det är mer än genomsnittet i landet, som är 3,8 procent.
Det finns flera orsaker till detta. Riksdagens beslut att räntebidragen ska fasas ut. Ökade kostnader för löner, administration och räntor, men mest handlar det om ökade kostnader för sopor, el, uppvärmning och vatten.
– Vi diskuterar med Hyresgästföreningen att på sikt införa individuell mätning för att få ner kostnaderna, säger Ulf Alexandersson, ekonomichef.
De senaste två åren har höjningarna varit måttliga; 1,5 procent år 2007 och oförändrade hyror 2006.
Britt-Marie Linstråle hoppas att det blir en måttlig höjning även för 2008.
– Förhandlarna måste kämpa emot i förhandlingarna!

Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Hyresvärdar försöker lura sig till hyreshöjning: "Bedrägligt beteende" Nya rekordkravet: Så vill värdarna höja hyrorna - igen Tusentals får smyghöjd hyra efter strandade förhandlingar: ”Fattar inte vad de håller på med” Striden om hyrorna: Förhandlingar strandade – osäkert läge för hyresgäster i Malmö Hyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.