Annons

Bromöllahem planerar för nya lägenheter på Ivöstrand

Bromölla Att Bromöllahem avser att bygga lägenheter på Ivöstrand, har varit känd en längre tid. Nu har projektet emellertid tagit steget från idéer till faktisk upphandling.

I Ivöstrand har Bromölla kommun under en tid utfört markarbeten. Sedan det blev känt att den tilltänkta byggtomten var kontaminerad, har ett saneringsarbete utförts.
– Bromölla kommun har genomfört ett saneringsarbete på tomten och detta arbete har nu slutförts. Prover har tagits för att säkerställa att marken inte har återkontaminerats, vilken den inte har, säger Henrik Berqvist, vd på Bromöllahem.

I dagarna går bolaget ut med en upphandling av det lite annorlunda slaget. För området saknas nämligen en arkitektritning som intresserade företag ska hålla sig till.
– Vi har valt att låta intresserade företag komma in med egna förslag från ax till limpa som håller sig inom detaljplanen för området. Vi söker efter en totallösning men vill i det här läget inte gå ut med pekpinnar, säger Henrik Bergqvbist.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Även om Bromöllahem har en målbild så vill företaget inte lägga lock på eventuellt goda idéer.
– Jag kan i dagsläget inte uttala mig om hur många bostäder det kan komma att handla om. Även om vi har våra tankar och idéer. Vi vill vara öppna för goda idéer och inte på förhand förutsätta att vi har den bästa lösningen.

Annons
Läs också Här är det dyrast att bli vräkt – stora skillnader i Kronofogdens flyttnota: "Orimligt!" Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde? Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken Skräddaren satsar på Muraren - "Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till" Bygge på Vadholmen splittrar Munkbos styrelse

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.