Annons

Byggebo bygger nya lägenheter

Oskarshamn Byggebo bygger närmare nya 60 lägenheter på Mejeriplan i Oskarshamn. Bostäderna förväntas bli klara till hösten 2018.

I juni tog bostadsbolaget Byggebos styrelse beslut om byggnationen på Mejeriplan i Oskarshamn. Direkt efter beslutet började intresseanmälningar för att hyra lägenheterna att komma in till bostadsbolaget.

– Många har hört av sig. Vi tar emot namn och kontaktuppgifter för intresserade men kan ännu inte lova något, säger Byggebos vd Benoni Ingelsjö. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Förutom lägenheter rör det sig om lokaler för hälsocentral och folktandvård. Den totala ytan uppgår till 6000 kvadratmter, varav 3500 kvadratmeter lägenheter i storlekar från ettor till fyror men främst trerumslägenheter. I bottenplanet blir det parkeringsplatser och förråd. Projektet beräknas kosta 200 miljoner kronor.

Annons

– Det är ett av de viktigaste projekten i Oskarhamns senare historia. Det har inte byggts nya hyresrätter i Oskarshamn på 25 år. Det är jättekul och spännande, säger Benoni Ingelsjö.

Byggstart är i september. Lägenheterna beräknas vara inflyttningsklara till hösten 2018.

Läs också"Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klorMontage

Bostadssituationen är ansträngd i Oskarshamn. Det råder brist på valmöjligheter.

Annons

– Vi kan idag inte erbjuda alla som står i kö en bostad i exakt det området som de kanske vill bo i men ingen saknar tak över huvudet utan vi kan ordna bostäder. Traditionellt sett har vi haft vakanta lägenheter under många år. Marknaden är van vid att kunna ställa krav på till exempel läge eller balkong. De valmöjligheterna finns inte riktigt idag, säger Benoni Ingelsjö.

Läs också Här ledde investeringsstödet till byggboom – Hedda fick en av 2000 nya lägenheter Planer på utförsäljning av hyresrätter i Gottsunda stoppas Hyresklart för Byggebo – hyran höjs 0,99 procent nästa år Slut för gårdsföreningar i Kristineberg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.