Annons

Byggklart för hyresrätter vid kalkbrottet

Malmö ​Det kommer att bli både hyresrätter och bostadsrätter när HSB sätter spaden i marken vid Limhamns kalkbrott i Malmö. Stadsbyggnadsnämnden har nu godkänt detaljplanen för området.
HSB ska i en första etapp bygga 295 bostäder som kommer att upplåtas både som bostadsrätter, hyresrätter och äganderätt.
 
Av lägenheterna inryms cirka 260 i flerfamiljshus (med bostadsrätt och hyresrätt) och 35 i radhus (med bostadsrätt och äganderätt).
 
Flerfamiljshusen blir fyra till fem våningar höga och det kommer att finnas möjligheter att ha butikslokaler i bottenvåningarna.
Området sträcker sig från kalkbrottet i söder till Annetorpsvägen i norr.
I ett pressmeddelande från Malmö stad säger Anders Rubin (s), byggkommunalråd:
– Det här är ett fantastisk spännande område med ett spektakulärt läge alldeles invid kanten till kalkbrottet och det kommer med all säkerhet att bli mycket attraktivt.
 

Annons
Läs också Lånestrategier för hyresgäster Trädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre" Nya byggregler kan ge farliga lägenheter: "Barn kommer att dö" Noll nya hyresrätter i Vaxholm på sju år – "det är skandal" Här ledde investeringsstödet till byggboom – Hedda fick en av 2000 nya lägenheter Folkets hus till salu kan bli bostäder

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.