Annons

Bytesaffär ska ge nya lägenheter

Linköping En bytesaffär ger Stångåstaden mer mark att bygga på. Samtidigt får närmare 200 hyresgäster i Berga en ny värd när HSB tar över.

Det är de 198 lägenheterna på Luftvärnsgatan 38-92 i Linköping som byter ägare den 1 december. Affären presenteras i ett gemensamt pressmeddelande, där HSB Östergötlands vd Peter Lindgren säger att det på längre sikt finns planer på att modernisera området.

I utbyte får säljaren, kommunägda Stångåstaden, köpa 190 byggrätter med mer centralt läge, i Övre Vasastaden. Det betyder att bolaget blir ensam ägare till två kvarter som tidigare delats med HSB. Enligt Anders Stjärnberg, fastighetschef på Stångåstaden, kan det leda till att det går snabbare att bygga.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

”Bytesaffären är viktig därför att den ger oss också byggrätter i ett mycket bra och attraktivt läge i en situation med stor bostadsbrist”, säger Stångåstadens vd Fredrik Törnqvist i pressmeddelandet.

Annons
Läs också Småstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50 Så vill hyresvärdarna göra Berga mer attraktivt Fler felanmälningar när lägenheten blir arbetsplats Hyreshöjningen skjuts upp - så här stor blir den Anklagade grannen för olaglig tvätt - nu måste 77-åringen flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.