HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Centrumkvarter får ny ägare

Norrköping Heimstaden köper kvarteret Enen i centrala Norrköping av hyresvärden Magnentus. Affären omfattar bland annat 149 hyreslägenheter och tomtmark att bygga nya bostäder på.
Foto: Jenny Knutsson
Magnentus säljer kvarteret Enen i centrala Norrköping.

Kvarteret Enen består bland annat av två sekelskifteshus vid Södra Promenaden i centrala Norrköping. I december blev det klart att Heimstaden går in som ny ägare till fastigheterna i en affär värd 275 miljoner kronor. 

– För hyresgästerna innebär det inga negativa förändringar. Fastigheterna är välskötta och vi kommer att forsätta hålla samma förvaltningskvalitet, förklarar Patrik Hall, vd för Heimstaden.

Läs också Studenter får unik genväg in på snårig bostadsmarknad Stina Skagert och Olle Haglund är två av studenterna som i och med försäljningen nu får bo kvar efter examen.

Fastigheterna består bland annat av 149 hyreslägenheter och några lokaler. I köpet ingår även en byggrätt för bostäder på 2 100 kvadratmeter, vilket skulle kunna ge cirka 30 nya lägenheter.

– Planen är att vi ska förverkliga byggrätten. Om det blir i form av nya hyresrätter eller bostadsrätter, så långt har vi inte kommit, säger Patrik Hall.

Heimstaden tillträder som ny ägare den 1 februari.

Läs också Mystiskt oljud sprider osämja i trapphuset En hyresgäst menar att oljudet bidragit till psykisk ohälsa.
Läs också Hyror i Flogsta klara efter tvist Envis kamp mot fukten Fortsatt låga hyreshöjningar 2017

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.