HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Centrumkvarter får ny ägare

Nyheter Heimstaden köper kvarteret Enen i centrala Norrköping av hyresvärden Magnentus. Affären omfattar bland annat 149 hyreslägenheter och tomtmark att bygga nya bostäder på.

Kvarteret Enen består bland annat av två sekelskifteshus vid Södra Promenaden i centrala Norrköping. I december blev det klart att Heimstaden går in som ny ägare till fastigheterna i en affär värd 275 miljoner kronor. 

– För hyresgästerna innebär det inga negativa förändringar. Fastigheterna är välskötta och vi kommer att forsätta hålla samma förvaltningskvalitet, förklarar Patrik Hall, vd för Heimstaden.

Fastigheterna består bland annat av 149 hyreslägenheter och några lokaler. I köpet ingår även en byggrätt för bostäder på 2 100 kvadratmeter, vilket skulle kunna ge cirka 30 nya lägenheter.

– Planen är att vi ska förverkliga byggrätten. Om det blir i form av nya hyresrätter eller bostadsrätter, så långt har vi inte kommit, säger Patrik Hall.

Heimstaden tillträder som ny ägare den 1 februari.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.