Annons

Connie fick 3 000 för störande ljud från elementen

Stockholm Värmeslingor i badrumsgolvet och 3 000 kronor i kompensation. Det blev effekten när Connie Buchheim tog strid mot sin förvaltare.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om Connie Buchheim som hävdar att hon i perioder har haft väldigt kallt i lägenheten och problem med ett skvalpande ljud från elementen. När hon inte fick gehör för sina krav på kompensation kopplade hon in Hyresgästföreningen som krävde 7 367 i hyresreducering på grund av bristerna. Det slutade med att hon accepterade förvaltaren, Rådstornets, bud, 3 000 kronor i kompensation.

 – Det krävdes väldigt mycket jobb för att få kompensation och se till att de åtgärdar fel i lägenheten. Men även om det var en skitsumma jag fick var det värt det.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Utöver kompensationen har förvaltaren lagt in värmeslingor i badrumsgolvet och står för elnotan. Genom att byta ut en pump i källaren har de skvalpande elementen också tystnat. 

Annons

– Det har varit knäpptyst sedan de bytte pump, helt underbart.

Men trots att Rådstornet betalar hyresgästen 3 000 kronor anser de egentligen inte att hon har rätt till kompensation. I ett brev skriver bolagets vd Lars Golve att ett antal fastighetsskötare och rörmokare besökt lägenheten och att temperaturen då har varit fullt acceptabel. Han medger dock att det susande ljudet från elementen kan uppfattas som störande ”men knappast av någon större dignitet”

Läs ocksåKalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månadenKvinna som står utanför ett hyreshus. En röd balkong syns i bakgrunden. Det är snö på marken.

Lars Golve, varför betalar ni ut 3 000 kronor till hyresgästen om ni inte tycker att det är några större brister i lägenheten?

Annons

– Jag vill inte kommentera enskilda fall men generellt kan jag säga att man ibland kan betala av nåder, för att få ett avslut på historien. Men hade det rört sig om stora summor hade vi aldrig betalat ersättning, säger han

Läs också Äldre kvinna täcker fönstren med madrasser mot kylan – lever i mörker: "Riskerar frysa ihjäl" Kall lägenhet? Känsliga grupper har rätt till ett varmare hem Ingierdh fryser varje dag av kalldrag: "Det är sprickor i väggarna överallt" Åtta grader i badrummet – när Sebastian klagade skickade värden en uppsägning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.