HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Connie fick 3 000 för störande ljud från elementen

Stockholm Värmeslingor i badrumsgolvet och 3 000 kronor i kompensation. Det blev effekten när Connie Buchheim tog strid mot sin förvaltare.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om Connie Buchheim som hävdar att hon i perioder har haft väldigt kallt i lägenheten och problem med ett skvalpande ljud från elementen. När hon inte fick gehör för sina krav på kompensation kopplade hon in Hyresgästföreningen som krävde 7 367 i hyresreducering på grund av bristerna. Det slutade med att hon accepterade förvaltaren, Rådstornets, bud, 3 000 kronor i kompensation.

 – Det krävdes väldigt mycket jobb för att få kompensation och se till att de åtgärdar fel i lägenheten. Men även om det var en skitsumma jag fick var det värt det.

Läs ocksåHyresgästen Sam om det långvariga byggbullret: "Stressen jag utsattes för var omänsklig"Byggbuller i Eriksberg, Sam, Anders, Eva och Lena i soffan i Lenas vardagsrum

Utöver kompensationen har förvaltaren lagt in värmeslingor i badrumsgolvet och står för elnotan. Genom att byta ut en pump i källaren har de skvalpande elementen också tystnat. 

– Det har varit knäpptyst sedan de bytte pump, helt underbart.

Men trots att Rådstornet betalar hyresgästen 3 000 kronor anser de egentligen inte att hon har rätt till kompensation. I ett brev skriver bolagets vd Lars Golve att ett antal fastighetsskötare och rörmokare besökt lägenheten och att temperaturen då har varit fullt acceptabel. Han medger dock att det susande ljudet från elementen kan uppfattas som störande ”men knappast av någon större dignitet”

Läs ocksåHär är högsta temperaturen du behöver stå ut med inomhus

Lars Golve, varför betalar ni ut 3 000 kronor till hyresgästen om ni inte tycker att det är några större brister i lägenheten?

– Jag vill inte kommentera enskilda fall men generellt kan jag säga att man ibland kan betala av nåder, för att få ett avslut på historien. Men hade det rört sig om stora summor hade vi aldrig betalat ersättning, säger han

Läs också Gunilla kunde inte använda bullrig balkong – så fick hon 9000 kronor tillbaka på hyran Hallstahem ger hyresreduktion till lokalhyresgäster Hyresvärdens svar på corona: Sänker hyran med 50 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.