HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Dags att fimpa för gott

Falköping Att bo hos allmännyttan i Stenstorp innebär inte bara att man har tak över huvudet. Här kan man också få ordning på sin hälsa.
–Jag har genom mitt jobb och mamma sett vad rökningen ställer till med. Nu är jag motiverad att sluta, säger Sandhra Svensson.
Hon är en av dem som vill ta tag i sitt liv och har länge funderat på att sluta röka. Nu är det dags.
I våras gick hon på Hyresgästföreningens möte. Sandhra kände direkt att det var något som tilltalade henne. I samma veva startades ett hälsoprojekt på orten. Målet är att hitta sätt för hyresgäster att tillsammans bli friskare, tryggare och godare grannar.
Under fem höstkvällar bjuds de boende in till Hyresbostäder Falköpings lokal. På menyn finns bland annat stresshantering, att lära sig andas på rätt sätt, motivation för att sluta röka och Qigong.
Men trots att verksamheten är gratis och pågår inpå knuten är intresset svalt bland de boende. En handfull har hittills sökt sig hit.
– Jag vet inte vad det beror på. Kanske är lappar i trappuppgången och på ICA inte tillräckligt, funderar Sandhra.
Men själv är hon nu sporrad att ta tag i sin hälsa och lyssnar till hjälp och råd som hälsoinspiratören Roberta Mausén förmedlar.
Hon drömmer om vad hon kan göra för pengarna som tidigare gått upp i rök: körkort, resa.

Läs också Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror” Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Ingen prövning i Högsta domstolen – Maria får bo kvar i hotellhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.