Annons

De vill göra Bogen tryggare

Visby En ny lokal hyresgästförening har bildats i kvarteret Bogen i Gråbo i Visby. Målet är bland annat att försöka göra området tryggare, berättar hyresgästen Gabriella Langheim.

– Jag har varit med länge i Hyresgästföreningen och förr så fanns det en lokal hyresgästförening i området. Men den lades ner och nu kände vi att det behövdes en ny, säger Gabriella Langheim, intiativtagare till föreningen.

Hur gick ni tillväga?

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi fick hjälp av Hyresgästföreningen och har gått runt i området och frågat om de vill vara med och det var några som var intresserade. Sedan ordnade vi ett möte, men alla intresserade dök inte upp. Men vi blev fem stycken och bestämde oss för att dra igång.

Vad vill ni åstadkomma?

Annons

– Först och främst vill vi försöka göra området tryggt. Det är väldigt otryggt här, polisen är här dagligen och det är mycket bråk och stökigt. Folk vågar inte släppa ut sina barn här för att leka.

Läs ocksåNy satsning ska lyfta utsatta stadsdelar: "Det gäller att spräcka bubblorna"Två män står framför en byggnad i Klockaretorpet centrum.

Vad tänker ni göra?

– Vi ska ordna trygghetsvandringar och gå runt med Gotlandshem och polisen för att se vad som kan göras för att öka tryggheten. Det kan handla om att åtgärda belysning och buskar. Vi har bjudit in boende till en sammankomst i lokalen och ska ordna fler träffar framöver. När vi kommer i gång med trygghetsvandringarna så hoppas vi att fler vågar sig ut, säger Gabriella Langheim.

Annons
Läs också Bäst i hela landet – medlemmarna ökar i rekordfart Inger Borg vald till ordförande – föreningsdialoger skapade det förtroende som krävdes Regionens medlemstapp ska fixas vid dörren Allt fler strider när hyran ska höjas: "Konfliktnivån har ökat"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.