HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Dennis Wedin (M) blir nytt bostadsborgarråd i Stockholm

Stockholm Det blir Dennis Wedin, 30 år från Spånga, som tar över som bostads- och fastighetsborgarråd i Stockholm. Ett av hans första besked är att öppna för ombildning av hyresrätter till bostadsrätter i ytterstaden.

Stockholms nya bostads- och fastighetsborgarråd, 30-åriga Dennis Wedin, bor i Solhem i Järva och har vuxit upp i Bromma.

Han gick till val på att stoppa kommunaliseringarna av väl fungerande privata äldreboenden samt att bygga ett generationsboende med både förskola och äldreboende i samma byggnad i Spånga.

Läs också"Vi ska jobba på i samma goda anda"

Hyresgästföreningens ordförande i Stockholm, Simon Safari, kommenterar den nya majoritetens förslag att sälja de kommunala bostadsbolagens hyresrätter.

– Jag fick precis en kalldusch när jag fick höra att de vill sälja både till bostadsrätter och andra hyresvärdar. Vi kommer att fortsätta mobilisera genom vår kampanj mot utförsäljningar. Det är tragiskt, allmännyttan ska utvecklas, inte avvecklas, säger han.

Hyresgästföreningens kampanj Sälj inte våra hem startade efter valet och vill ändra synen på människors hem som spekulationsobjekt, något som kan köpas och säljas utan att de som bor där har något att säga till om.

Läs ocksåSD tar över – så påverkas hyrespolitiken

– Att hyresgäster vill ombilda till bostadsrätt har vi aldrig stått i vägen för. Däremot att allmännyttan säljs, oavsett om det är till bostadsrättsföreningar eller till utländska investerare som varken hyresgäster eller kommuninvånare kan påverka, säger Simon Safari.

Moderaterna i Stockholms vallöften på bostadsområdet var bland annat att öka takten på bostadsbyggandet, större rörlighet på bostadsmarknaden och att bli en pilotkommun med för undantag från byggregler, som buller och riksintressen.

Hem & Hyra söker Dennis Wedin för en intervju.

Läs ocksåProtest mot Borlänges miljonuttag från Tunabyggen
Läs också Yngre minst skeptiska till bostadspolitiken Staten räddar rivningshotade hus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.