Annons

Deras hem är till salu

Sotenäs ​Riksbyggen vill medverka till att ett av kommunala Sotenäsbostäders områden ombildas till bostadsrätter. När hyresgästerna i Hunnebostrand fick veta det spred sig oron snabbt. – Vi är många här som inte har råd att köpa, säger Angelica Herdebrandt.

​Ryktena kring en ombildning av de 36 hyresrätterna på Champinjon- och Smörsoppstigen i området Hedalen har cirkulerat länge. Tvåbarnsmamman Angelica Herdebrandt är inte intresserad.
– Kallhyran är på nästan 6 000 kronor, den får sjunka till hälften om jag ska ha råd att köpa. Jag har bott i hus och vet vad ägande kan innebära i form av jobb och kringkostnader.

Ombildningsryktena bekräftades när Riksbyggen bjöd in hyresgästerna till ett informationsmöte i december. 16 personer kom.
Hetaste ämnet, ekonomi, fick ingen svar på och Angelica är lika villrådig som tidigare.
– För mig är det A och O att få veta vad det kostar.

Annons
ANNONSLånestrategier för hyresgäster

De berörda lägenheterna byggdes i slutet av 1980-talet. I många är vitvarorna kvar från den tiden och underhållsbehovet är stort.
Angelicas tvättmaskin har börjat uppföra sig underligt och värmepannan för ett tickande ljud. Även om hon blir kvar som hyresgäst innebär planerna på ombildning en osäkerhet.
– Bostadsrättsföreningen  är kanske en bättre hyresvärd? Men den kan ju också vara sämre.

Annons
Läs också Efter ombildningsbluffen: Toppmäklare blir utan legitimation Efter gigantisk ombildningshärva – toppmäklare tar strid Definitivt stopp för ombildningar i Göteborg Borgerlig allians vill ombilda kommunala hyresrätter i Nynäshamn Ombildningskritikern Anders köpte sin hyresrätt: "Helst hade jag fortsatt att hyra"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.