Annons

”Det är synd att de inte vill göra det i vår regi”

Boxholm – Jag ser ingenting negativt i att ett gäng hyresgäster fixar fritidsaktiviteter men det är synd att de inte vill göra det i vår regi.

Så kommenterar Hyresgästföreningens regionordförande Björn Johansson förändringen i Boxholm, där en ny förening tagit över en del av det arbete som tidigare utfördes i Hyresgästföreningens regi.

Han betonar att fritidsverksamhet inte är Hyresgästföreningens främsta uppgift, men att sådana aktiviteter brukar vara bra tillfällen för att prata om boinflytande med hyresgäster och skapa gemenskap.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Han berättar också att man arbetar med att se över hur den administrativa bördan kan lättas för framför allt lokala hyresgästföreningar.

Det är fortfarande Hyresgästföreningen som förhandlar hyran med Boxholmshus och man fortsätter också samarbetet kring boinflytande.

Annons
Läs också Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.