HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

”Det är synd att de inte vill göra det i vår regi”

Boxholm – Jag ser ingenting negativt i att ett gäng hyresgäster fixar fritidsaktiviteter men det är synd att de inte vill göra det i vår regi.

Så kommenterar Hyresgästföreningens regionordförande Björn Johansson förändringen i Boxholm, där en ny förening tagit över en del av det arbete som tidigare utfördes i Hyresgästföreningens regi.

Han betonar att fritidsverksamhet inte är Hyresgästföreningens främsta uppgift, men att sådana aktiviteter brukar vara bra tillfällen för att prata om boinflytande med hyresgäster och skapa gemenskap.

Läs ocksåHyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna

Han berättar också att man arbetar med att se över hur den administrativa bördan kan lättas för framför allt lokala hyresgästföreningar.

Det är fortfarande Hyresgästföreningen som förhandlar hyran med Boxholmshus och man fortsätter också samarbetet kring boinflytande.

Läs också Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror” Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Ingen prövning i Högsta domstolen – Maria får bo kvar i hotellhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.