Annons

Det blir djur igen

Olofström Linderödsgrisarna Tim och Tej blev omåttligt populära när de bökade vid Ekerydsplan i Olofström. Nu kommer nya djur. Först ut är fyra getter och i vår kommer även bin.

I slutet av förra sommaren lämnade de två Linderödsgrisarna Tim och Tej Ekerydsplan. De lämnade ett tomrum, men också plats för odlingslådor, efter sig.

Men nu kan Olofströmshus hyresgäster glädja sig åt att Tim och Tej får efterföljare. Inte grisar, men väl getter. En getmamma och hennes tre killingar kommer att flytta in i en stenlänga vid Ekerydsplan. Snart är tillståndet från miljöförbundet klart, skriver Sydöstran.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Inuti stenlängan ska vi piffa upp med mysbelysning. Emma Forsberg från Skrubbaboda gård, där getterna befinner sig nu, var här och inspekterade och sade att man inte kan bo bättre som get, säger Olofströmshus marknadschef Michael Örknér till Sydöstran.

Men det slutar inte med getterna. Även biodling är på gång tillområdet i vår. Bina ska då bidra till pollineringen och den biologiska mångfalden.

Annons
Läs också Många vill komma till landet i stan Här tvättar hyresgästerna utan tvättmedel Försäkringsbolaget betalar inte för djurskador i lägenheterna Den vanligaste hunden är en labrador som ofta heter Molly Grannar träffas för odling

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.