HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Dödshotade sommarjobbare i Kungsbacka – kan tvingas flytta

Kungsbacka Psykiska problem ursäktar inte att jaga och hota en tonårig sommarjobbare till livet. Grannar i Kungsbacka har länge klagat över den störande kvinnan. Nu bör kontraktet rivas, anser hyresnämnden.
Foto: Pixabay
Tonåringen sommarjobbade för en Kungsbackavärd när han i somras blev jagad och dödshotad av en hyresgäst. Kvinnan polisanmäldes och hotas nu av uppsägning.

Gång på gång har grannarna klagat hos värden. Bostadsbolaget har en längre tid samlat störningsrapporter om hur kvinnan skrikit på sin balkong i Kungsbacka, spelat hög musik, gråtit och gapat hysteriskt och pratat högljutt i telefon.

Från balkongen påstås hon ha kastat ner brinnande fimpar, använda hygienartiklar, kläder och skräp. Kvinnan ska också ha varit otrevlig och hotfull mot grannarna.

Läs ocksåHyresgäst i Växjö gav sig på sina grannar

Hyresvärden har varnat kvinnan flera gånger, och även besökt henne tillsammans med en boendepedagog.

Det har inte hjälpt. I stället har flera olika grannar på nytt hört av sig till värden under våren och sommaren. En julifredag inträffade en extra allvarlig incident, som flera grannar blev vittnen till.

Det började med att kvinnan från sin balkong skällde ut en tonåring som sommarjobbade för hyresvärden. Sedan ska hon ha rusat ut ur huset, mot den skrämde sommarjobbaren.

Läs ocksåPsykologen om grannbråk: "Undvik arga lappar"Porträtt på PTP-psykologen Benjamin Rask.

Tonåringen fick springa medan hon jagade honom och hotade att döda honom. Jakten fortsatte trots att en tillskyndande arbetsledare försökte stoppa kvinnan.

Situationen lugnade ner sig först när polisen kom till hyreshuset. Bostadsbolaget polisanmälde händelsen.

Kvinnan har via sitt ombud förklarat att hon har flera diagnoser. De gör det svårt för henne att få vardagen att fungera.

Läs ocksåGrannbråk – en svår fråga för alla parterMontage

Men det tar hyresnämnden inte hänsyn till. Tvärt om finns tydlig bevisning på omfattande störningar. Framför allt är attacken på den tonårige sommarjobbaren ”mycket allvarlig”, anser nämnden.

Om beslutet vinner laga kraft måste kvinnan därför lämna lägenheten.

Det avgör Svea hovrätt, eftersom beslutet om uppsägning har överklagats dit.

Läs också Villaägares söner använde trean i city som partyvåning Hyresgäst får bo kvar trots monologer i trappan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.