Annons

Dödshotade sommarjobbare i Kungsbacka – kan tvingas flytta

Kungsbacka Psykiska problem ursäktar inte att jaga och hota en tonårig sommarjobbare till livet. Grannar i Kungsbacka har länge klagat över den störande kvinnan. Nu bör kontraktet rivas, anser hyresnämnden.
Foto: Pixabay
Tonåringen sommarjobbade för en Kungsbackavärd när han i somras blev jagad och dödshotad av en hyresgäst. Kvinnan polisanmäldes och riskerar nu uppsägning.

Gång på gång har grannarna klagat hos värden. Bostadsbolaget har en längre tid samlat störningsrapporter om hur kvinnan skrikit på sin balkong i Kungsbacka, spelat hög musik, gråtit och gapat hysteriskt och pratat högljutt i telefon.

Från balkongen påstås hon ha kastat ner brinnande fimpar, använda hygienartiklar, kläder och skräp. Kvinnan ska också ha varit otrevlig och hotfull mot grannarna.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresvärden har varnat kvinnan flera gånger, och även besökt henne tillsammans med en boendepedagog.

Det har inte hjälpt. I stället har flera olika grannar på nytt hört av sig till värden under våren och sommaren. En julifredag inträffade en extra allvarlig incident, som flera grannar blev vittnen till.

Det började med att kvinnan från sin balkong skällde ut en tonåring som sommarjobbade för hyresvärden. Sedan ska hon ha rusat ut ur huset, mot den skrämde sommarjobbaren.

Annons
Läs ocksåStörningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i husetGrovkornig närbild på en uppbruten vit dörr. Ovanpå inklippt text: "Det är obehöriga i källare. Det hörs bankningar. Åk inte ensam på denna." En hyresgäst riskerar vräkning efter att hans besökare stört grannarna.

Tonåringen fick springa medan hon jagade honom och hotade att döda honom. Jakten fortsatte trots att en tillskyndande arbetsledare försökte stoppa kvinnan.

Situationen lugnade ner sig först när polisen kom till hyreshuset. Bostadsbolaget polisanmälde händelsen.

Kvinnan har via sitt ombud förklarat att hon har flera diagnoser. De gör det svårt för henne att få vardagen att fungera.

Läs ocksåMalen invaderar Julias hem – värden väntar på att den ska försvinna av sig självI mer än ett halvår har malar tagit sig in i Julia Erikssons lägenhet. Först när hon anmälde att det kryllar av dem också på vinden agerade värden. En gammal matta slängdes ut, men ingen större sanering har gjorts. I stället väntar hyresvärden Castellum på att malarna ska försvinna av sig själva.

Men det tar hyresnämnden inte hänsyn till. Tvärt om finns tydlig bevisning på omfattande störningar. Framför allt är attacken på den tonårige sommarjobbaren ”mycket allvarlig”, anser nämnden.

Annons

Om beslutet vinner laga kraft måste kvinnan därför lämna lägenheten.

Det avgör Svea hovrätt, eftersom beslutet om uppsägning har överklagats dit.

UPPDATERING: Hyresgästen drog senare tillbaka överklagandet. Därmed gäller hyresnämndens beslut.

Läs också Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.