Annons

Dömde sol- och våraren kräver att hans offer åtgärdar värmen

Karlshamn Sol- och våraren döms till fängelse och har inte rätt att bo kvar i huset som hans offer äger. Men han drar sig inte för att kräva att värmen åtgärdas. Det skriver Sydöstran.

​Hem & Hyra har tidigare berättat om en 57-årig man som charmade en kvinna i 70-årsåldern från Karlshamn och lyckades lura av henne stora delar av hennes tillgångar. Kvinnan hade, sedan de träffats, blivit dement.

Kvinnan blev av med kontanter, lurades att sälja en bil samt huset som mannen hyrde. Någon betalning kom dock aldrig. Inte heller betalade mannen hyra.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Det slutade med att 57-åringen åtalades för grovt ocker.
Kvinnan valde att säga upp mannen från hans boende i hennes hus. Hyresnämnden godkände det och i sommar ska han ut från bostaden.

Annons

För en tid sedan dömdes han till fängelse i 18 månader och ska betala över en halv miljon kronor i skadestånd till den dementa kvinnan. Det skriver Sydöstran.

Mannen kräver nu att kvinnan han hyr av ska åtgärda värmen i huset. Värmepumpen fungerar inte och det är bara 14 grader i sovrummet, berättar Sydöstran. Mannen har framfört sina krav i ett rekommenderat brev till kvinnan.

Läs ocksåGinzas grundare bygger hyresrätter och får Fåglum att blomstra: "En får ju ha lite roligt!"Ginzagrundaren Hasse Haraldsson bygger hyresbostäder och får Fåglum på Västgötaslätten att frodas.

Mannen ska också ha påpekat att flera fönster samt en altandörr är svåra att öppna och han kräver åtgärder. Annars har han för avsikt att själv låta åtgärda bristerna och skicka räkningen till kvinnan.

Annons

”Han vill jävlas”, har kvinnans gode man sagt till Sydöstran.

Läs också Miljöinspektörerna kämpar för en bättre boendemiljö Hyresvärdens krav – flytta ut om fem dagar: ”Han struntar i lagar och regler” Grannen ville ha lägenheten – värden pressades säga upp mamman och skyllde på tvååringen Se upp – detta får din hyresvärd inte göra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.