Annons

Dubbla lägenheter för att odla cannabis

Malmö Malmöbon skaffade två hyreslägenheter: en för att bo i och en annan för att framställa cannabis. Odlingen var komplett med bevattningssystem och egen ventilation. Men polisen avslöjade allt och nu åtalas odlaren.

Bara några hundra meter från polishuset i Malmö byggde mannen om en hel lägenhet till en professionell cannabisodling.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

“Det finns ingen plats för att bo i lägenheten då odlingsutrustningen tar upp all plats”, skrev senare en av poliserna som avslöjade verksamheten.

Det saknades sovplats i lägenheten och köket var barrikaderat av odlingsprylar. Rummen var fyllda från golv till tak av odlingstält som hölls uppe av en hemmabyggd träställning. Det fanns specialbyggd ventilation, fläktar och värmelampor. Långa slangar var kopplade mellan badrummet och ett bevattningssystem. De största plantorna var omkring en meter höga.

Annons

Läs ocksåLägenheten för liten för cannabisodlande hyresgäst - uppsagd efter polistillslagCannabis

Allt avslöjades våren 2017. Enligt uppgifter i förundersökningen skedde det eftersom lukt sipprade ut i trapphuset. Efter gripandet berättade mannen för polisen att han hade ytterligare en hyresrätt, hos en annan vård och i en annan del av Malmö. Ett husrannsakan visade att den fungerade som en vanlig bostad.

Odlaren sade att han hade tagit över knarklägenheten från en anhörig men bara odlat i några månader. Han har erkänt brott men menar att han odlade för eget bruk och av medicinska skäl.

Annons

Polisen har skördat, torkat och vägt all cannabis som hittades och totalt blev det ett drygt kilo. Mannen åtalas nu för grovt narkotikabrott. Åklagaren menar att brottet var allvarligt eftersom odlingen varit “av större omfattning” och varit tänkt att ge en större mängd.

Läs ocksåHaschdoft i trapphuset avslöjade svartuthyrning - nu kan hyreskontraktet rykaHaschrökare och hyreskontrakt.
Läs också Haschrökares puffande ger grannarna i huset huvudvärk: "Mycket stark lukt" Slarv med spisen avslöjade misstänkt cannabisodling Hade sex kilo knark och 900 000 i kontanter hemma – hyresgästen slipper straff

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.