Annons

Edshus och Bengtsforshus varslar om kraftigt höjda hyror

Västra Götaland Edshus ligger på andra plats på listan över begärda hyreshöjningar i Dalsland nästa år. Bolaget har begärt förhandling med Hyresgästföreningen om att få höja hyrorna för 2008 med 52 kronor per kvadratmeter och år.
I sin förhandlingsframställan säger Edshus att de ser höjningen som en naturlig följd av att de inte kan redovisa ett positivt resultat trots full beläggning. 
Bengtsforshus har det tredje högsta kravet på 5,3 procent över yrkanden.  Bolaget anger kostnader för räntor samt ökade drift- och underhållskostnader som en del av skälen för att höja hyrorna.

Annons
Fakta: Strömstadsbyggen vill chockhöja hyrorna

Fakta/ Krav Dalsland
 
Valbohem i Färgelanda har kommit in med ett krav på 7,52. Förhandlingsstart: 18 december.
Edshus begär 52 kronor mer per kvadratmeter och år vilket kan omräknas till 7,2 procent för en lägenhet på 70 kvadratmeter. Förhandlingsstart: 20 december. 
Bengtsforshus yrkar på en hyreshöjning på 5,3 procent. Förhandlingsstart: 17 december. 
Åmåls Kommunfastigheter begär 5,2 procent. Förhandlingsstart: 11 december. 
Melleruds Bostäder har ännu inte kommit in med något yrkande om höjda hyror för nästa år.
 

Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Medlare ska få fart på hyresförhandlingarna: "Komplicerat" Värd vill höja 10,6 procent – "Folk är oroliga att inte klara det" 15 procent högsta yrkandet hittills i Aros-Gävle – se om din värd är med på listan Räddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör Hyresvärdar försöker lura sig till hyreshöjning: "Bedrägligt beteende"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.