Annons

Efter den blodiga attacken på grannen – nu döms hyresgästen för mordförsök

Malmö Kvinnan attackerade sin granne med hammare och kniv i hyresfastigheten i Malmö. Rena blodbadet, enligt polisen. "Jag trodde att jag skulle dö", sade grannen efteråt.
Bild från hyresnämnden och ett blodigt trapphus.
Foto: Anders Paulsson/Hyresvärden

Kvinnan satte skräck i trapphuset under lång tid. I våras kulminerade situationen när hon oprovocerat attackerade sin granne när han kom hem från affären. Efter attacken berättade han för Hem & Hyra om sin dödsångest när han lämnades blödande på trapphusets golv.
– Enda anledningen till att jag lever är att en granne slog larm, sade han då.

Nu döms kvinnan i 35-årsåldern till rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning för mordförsök. Enligt domen var kvinnan under ”påverkan av en allvarlig psykisk störning” när hon gav sig på grannen. Det finns risk att hon återfaller i brottslighet på grund av sin psykiska ohälsa, menar Malmö tingsrätt. Hon ska dessutom betala skadestånd på 134 000 kronor till sin granne.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Mannen som attackerades fick en lång rad allvarliga skador och polisen beskriver att de möttes av ett blodbad i trapphuset. Mannen var sjukskriven hela sommaren och även om ärren bleknat har han fortfarande inte fått tillbaka sin hörsel i ena örat. Ansiktet är delvis förlamat efter att en sena bakom örat skars av.

Annons
Grannarna varnade för kvinnan

Redan förra sommaren slog grannar larm. Kvinnan i 35-årsåldern skapade oro i trapphuset i hyreshuset på Kirseberg i Malmö. I ett mejl till hyresvärden berättade en av grannarna om sömnproblem till följd av skrik och gråt från kvinnans lägenhet. Hyresvärden borde varna kvinnan och dessutom behövde hon få hjälp, menade den grannen i mejlet.

Kvinnan är nu uppsagd från sin lägenhet med hänvisning till de tidigare störningarna och vårens mordförsök. Enligt hyresvärdens ansökan till hyresnämnden är det själva mordförsöket som till slut ledde fram till uppsägningen. I övrigt har hyresvärden inte velat uttala sig om händelsen.

Annons
Läs ocksåHan höggs ned i trapphuset: ”Jag trodde att jag skulle dö”
Läs också Så spred mannen skräck i hyreshuset: ”Era sinnessjuka parasiter” Efter den blodiga attacken - nu rivs kontraktet: "En lättnad att hon inte kommer tillbaka" Samlade tonvis med tidningar från golv till tak - nu kan hyresgästen förlora sitt hem Rasar mot avgift på boendestöd: "Drabbar de svagaste"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.