Annons

Han höggs ned i trapphuset: ”Jag trodde att jag skulle dö”

Malmö Kvinnan ska ha satt skräck i trapphuset under lång tid. Nu sitter hon häktad misstänkt för mordförsök på en av grannarna, en man i 30-årsåldern. Värden vill riva hennes hyreskontrakt.
Foto: Anders Paulsson/hyresvärden

Kvinnan ska utan förvarning har kommit utrusande från sin lägenhet med olika tillhyggen: kniv och hammare. Grannen berättar att han aldrig hade någon möjlighet att värja sig från attacken. När han låg på blödande på trapphusets golv trodde han att han skulle dö.
– Enda anledningen till att jag lever är att en granne slog larm, säger han idag.

Ett par månader efter händelsen lider han fortfarande av det som hände. Ärren har bleknat men han har inte fått tillbaka hörseln i ena örat. Och ansiktet är delvis förlamat efter att en sena bakom örat skars av. Han hoppas kunna flytta ifrån huset så snart som möjligt.
– Jag vill inte bo kvar här. Jag känner mig inte trygg i trapphuset. Det är skit det som har hänt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar
Boende vädjade om hjälp

Redan förra sommaren slog grannar larm. Kvinnan i 35-årsåldern skapade oro i trapphuset i hyreshuset på Kirseberg i Malmö. I ett mejl till hyresvärden berättade en av grannarna om sömnproblem till följd av skrik och gråt från kvinnans lägenhet. Hyresvärden borde varna kvinnan och dessutom behövde hon få hjälp, menade den grannen i mejlet. Men inget hände.

I april i år larmades så polisen till huset och i trapphuset hittades 30-åringen allvarligt skadad. Väggar och golv var täckta av blod. Kvinnan anhölls och sitter nu häktad misstänkt för mordförsök. Mannen som attackerades har bott i huset i flera år men säger sig ha haft minimal kontakt med kvinnan.
– Jag har knappt träffat henne eller märkt av henne. Men uppenbarligen har hon ju problem. Hon kan inte må bra.

Annons
Trakasserade grannarna

Kvinnan är nu uppsagd från sin lägenhet med hänvisning till de tidigare störningarna och vårens mordförsök. Enligt hyresvärdens ansökan till hyresnämnden är det själva mordförsöket som till slut ledde fram till uppsägningen. Men listan över kvinnans störande beteende är lång.

Boende i huset har flera gånger ringt störningsjouren på grund av oväsen från kvinnans lägenhet. Enligt hyresvärden har hon trakasserat grannarna och bland annat anklagat dem för att vilja komma åt hennes post i postfacket. Kvinnan har även anklagat en granne för att ha en relation med hennes före detta pojkvän. Hyresvärden konstaterar i sin ansökan att kvinnan inte verkar ”må bra” men vill i övrigt inte kommentera det som har hänt.
– Det är så klart tragiskt och hemskt för alla inblandade och för boende i huset, men i övrigt är det här ett polisiärt ärende så vi går inte in på några detaljer, säger Charlotte Kjellberg på Ikano bostad.

Grannar hade slagit larm redan tidigare om att den här personen störde i huset. Kunde ni som hyresvärd gjort mer och tidigare?
– Eftersom det är ett polisiärt ärende vill vi i nuläget inte kommentera det mer, säger Charlotte Kjellberg.

Annons

Hem & Hyra har varit i kontakt med kvinnans advokat som inte vill uttala sig.

Läs ocksåSå spred mannen skräck i hyreshuset: ”Era sinnessjuka parasiter”Rädd granne i hyreshus.

Hem & Hyra har i artikelserien ”För sjuk för ett hem” beskrivit hur många hyresgäster som lider av psykisk ohälsa vräks för att de till exempel stör grannar, vanvårdar lägenheten eller inte betalar hyran. Omkring 2 000 personer är i dag hemlösa på grund av psykisk ohälsa.

Läs också Efter den blodiga attacken - nu rivs kontraktet: "En lättnad att hon inte kommer tillbaka" Efter den blodiga attacken på grannen - nu döms hyresgästen för mordförsök Samlade tonvis med tidningar från golv till tak - nu kan hyresgästen förlora sitt hem Rasar mot avgift på boendestöd: "Drabbar de svagaste"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.