Annons

Efter skandalerna – Svenbo höjer inte hyran

Svenljunga "Röran inom Svenbo har gjort att saker och ting har kostat mer än nödvändigt. Nu, när det är mer ordning i bolaget, väljer man att inte höja hyran."
Foto: Karin Gistedt
Svenbo:s vd Henrik Öst tvingas från sin post av bolagets styrelse. Nu berättar han sin version om vad som hände.

Så förklarar Hyresgästföreningens förhandlare Ann-Christin Josefsson nyheten som borde glädja hyresgästerna i Svenljunga Bostäders 500 lägenheter. Enligt Josefsson fattades beslutet av bolagets styrelse på torsdagskvällen. Allt gick väldigt fort. Svenbo påkallade förhandling och sedan hörde vd:n Henrik Öst av sig och berättade att styrelsen hade bestämt sig för att inte höja hyran alls i år.

Ann-Christine Josefsson.

– Ett klokt och väl avvägt beslut, säger Ann-Christin Josefsson.

Hem & Hyra har tidigare berättat om skandalerna som skakat Svenbo. Om anklagelser om riggade upphandlingar, strömhopp från både bolagets styrelse och vd-post, om dålig arbetsmiljö samt misstankar om ekonomisk brottslighet. Ann-Christin Josefsson konstaterar att det ”…varit en väldig röra i det här bolaget”.

Annons

– Svenbos nuvarande ledning har kommit fram till att saker och ting har kostat mer än nödvändigt. Det kan till exempel handla om sättet som man genomfört sina upphandlingar på, säger Ann-Christin Josefsson.

Morgan Nilsson.

Förra året genomgick Svenbo en rekonstruktion. Enligt Josefsson visade den att Svenbo kan göra saker mer kostnadseffektivt och att bolaget redan i dag har resurser som kan användas till underhåll av bostäderna.

Morgan Nilsson är hyresgäst hos Svenbo och aktiv i Hyresgästföreningen. För honom kommer beskedet om att det inte blir någon hyreshöjning som en överraskning.

Annons

– Självklart blir man glad! Men samtidigt vågar jag knappt tro på det förrän jag ser det. Det har hänt så otroligt mycket märkligt inom Svenbo under många år, säger han.

Läs också Guide till hemförsäkringar Motvind för Svenbo efter år av kaos "Företagskulturen i Svenbo var osund" Lediga lägenheter när Migrationsverket lämnar Sjuhärad Rekordyrkande prutades men hyrorna höjs i Svenljunga Svenbo vill chockhöja efter fjolårets nollbud

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.