Annons

Egna kanalval för hyresgästerna i Jönköping

Jönköping Parabolernas tid är förbi för Vätterhems hyresgäster. Bolaget satsar på en helhetslösning via stadsnätverket. Närmare 200 kanaler får hyresgästerna välja bland.

Vätterhem skippar systemet med ett fast utbud av tv-kanaler till sina 8 500 hyreslägenheter. I stället satsar bolaget på en helhetslösning för tv och boendetjänster via stadsnätverket.

Med en tv-box ska hyresgästerna få tillgång till en så kallad öppen tv-plattform. Tv-boxen och ett antal grundkanaler ingår i hyran, därutöver kan hyresgästerna köpa till kanaler för 19 kronor styck. Närmare 200 kanaler från tre olika tjänsteleverantörer finns att välja bland.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Via tv:n kommer hyresgästerna även att få till gång till Vätterhems bostadsinformation och informationsfilmer. Man ska också kunna kolla sin elförbrukning och hyra filmer, bland annat. Förutom en box för tv får hyresgästerna en box för tillgång till internet.

Annons

– Den här satsningen innebär fler och bättre tjänster, och hyresgästerna kan välja mellan en mängd olika tv-kanaler, säger Christer Ask, informationschef Vätterhem.

Först ut är bostadsområdet Råslätt som får sina boxar denna månad. I september räknar Vätterhem att samtliga hushåll har fått sina boxar, totalt handlar det om att 17 000 boxar ska delas ut och tas i bruk av hyresgästerna.

Annons
Läs ocksåOm 5 år kan det smarta hemmet ha flyttat in till hyresgästerna

Satsningen på tv, internet och telefoni via stadsnätet är ett samarbete mellan Vätterhem, Jönköping Energi och företaget Kalejdo.

Läs också Fortfarande svart i rutan trots nämndbeslut Tjejerna som vill få unga att skina Inget wifi – vill ha tillbaks tusenlappar Hon vann fajt om tv-kanaler

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.