Annons

EHB skrotar planerna på bostadsrätter i Sadelmakaren

Enköping Från hyresrätter, till bostadsrätter, till hyresrätter. Enköpings hyresbostäder har nu svängt om en andra gång om framtiden för höghusen i kvarteret Sadelmakaren.
Foto: EHB/montage
2017 beslutade Enköpings hyresbostäder att sälja två punkthus i kvarteret Sadelmakaren som bostadsrätter. Nu har bolaget ändrat sig. Till vänster vd Carina Weir.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om att Enköpings hyresbostäder (EHB) 2017 beslutade att omvandla två av tre nya höghus i kvarteret Sadelmakaren till bostadsrätter. Anledningen var att det kommunala bolaget ville undvika att lägenheter stod tomma på grund av de höga hyrorna. Men nu har EHB ändrat sig igen – alla tre husen ska bli hyresrätter.

Hur ska ni lyckas hyra ut lägenheterna nu, om orsaken till att de skulle göras om till bostadsrätter var just risken för vakanser?

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Naturligtvis är det högre hyror i nyproduktion än i äldre bestånd och generellt sett är det svårare att hyra ut lägenheter i nyproduktion, men det är ju tre punkthus det handlar om och ett av husen är redan helt uthyrt i dag. När vi släpper ut såpass många nya lägenheter på marknaden samtidigt kan det ta lite tid innan alla blir uthyrda, men vi bedömer ändå att det är det bästa alternativet. Det kostar ju också att ha husen stående outhyrda, säger Carina Weir, vd på EHB.

Annons

Styrelsen motiverar sitt beslut med att marknaden har förändrats och bostadsrätter i dag är mer svårsålda. När kommunfullmäktige godkände försäljningen överklagades det beslutet till förvaltningsrätten, vilket försenade försäljningen med ungefär ett år. Redan när beslutet om att omvandla husen till bostadsrätter togs 2017 höll marknaden på att mattas av. Ett tecken på det var att Wallenstam omvandlade nyproducerade bostadsrätter i södra Stockholm till hyresrätter.

Två bostadsrätter i husen i Sadelmakaren har sålts och EHB håller just nu på att diskutera fram en lösning med köparna, vilket Enköpings-Posten var först med att berätta.

Annons
Läs ocksåDet regnade in i sovrummet – hyresgäst får nära 90 000 kronor i ersättning
Läs också Nybygget kostar halva lönen – på håret att Antonias familj har råd "Seniorhus" garanterar inte äldreanpassning - Anna-Lena, 80, tvingades kämpa med entrén Hyresgästerna i Uppsala län bland de nöjdaste i landet Få kommuner använder succémodell för hemlösa

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.