HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

EHB:s hyror klara efter tvist

Enköping Hyresförhandlingarna mellan Enköpings hyresbostäder och Hyresgästföreningen strandade. Men efter medling höjs nu hyrorna med 1,77 procent.

Från början ville Enköpings Hyresbostäder höja med 2,93 procent, ett bud som Hyresgästföreningen inte kunde acceptera. Eftersom parterna inte kunde komma överens gick ärendet vidare till den centrala hyresmarknadskommittén för medling. Efter förslag från kommittén höjs hyrorna med 1,77 procent från den 1 mars. Höjningen sker retroaktivt på hyresavin för april.

För en genomsnittlig trea med en månadshyra på 6 152 kronor,  innebär 1,77 procent att hyran ökar med 109 kronor i månaden.

Läs ocksåDet regnade in i sovrummet – hyresgäst får nära 90 000 kronor i ersättning

Som skäl för att höja hyrorna anger bolaget bland annat att fastighetsskatten har ökat med drygt åtta procent och att kostnaderna för räntor, värme, avfall och personal har gått upp. Dessutom har EHB ett avkastningskrav till kommunen på drygt 7, 4 miljoner kronor och en borgensavgift att betala på 2,3 miljoner.

Årets hyresförhandlingar körde fast på flera håll i Uppsala län. Även Tierpsbyggens och Knivstabostäders nya hyror avgjordes efter medlingsförslag från Hyresmarknadskommittén.

Läs också Hyresförhandlingarna bröt samman – bostadsbolag anklagas för kartellbildning Hyrorna klara hos Uppsalahem efter tvist Hyrorna ovissa för 30 000 hyresgäster – stopp i förhandlingarna med Uppsalahem Tre månaders retroaktiv hyreshöjning för Mimers hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.