Annons

EHB:s hyror klara efter tvist

Enköping Hyresförhandlingarna mellan Enköpings hyresbostäder och Hyresgästföreningen strandade. Men efter medling höjs nu hyrorna med 1,77 procent.

Från början ville Enköpings Hyresbostäder höja med 2,93 procent, ett bud som Hyresgästföreningen inte kunde acceptera. Eftersom parterna inte kunde komma överens gick ärendet vidare till den centrala hyresmarknadskommittén för medling. Efter förslag från kommittén höjs hyrorna med 1,77 procent från den 1 mars. Höjningen sker retroaktivt på hyresavin för april.

För en genomsnittlig trea med en månadshyra på 6 152 kronor,  innebär 1,77 procent att hyran ökar med 109 kronor i månaden.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Som skäl för att höja hyrorna anger bolaget bland annat att fastighetsskatten har ökat med drygt åtta procent och att kostnaderna för räntor, värme, avfall och personal har gått upp. Dessutom har EHB ett avkastningskrav till kommunen på drygt 7, 4 miljoner kronor och en borgensavgift att betala på 2,3 miljoner.

Årets hyresförhandlingar körde fast på flera håll i Uppsala län. Även Tierpsbyggens och Knivstabostäders nya hyror avgjordes efter medlingsförslag från Hyresmarknadskommittén.

Annons
Läs också Fick inte igenom enorma hyreshöjningen : "Måste spara pengar på något annat" Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg Liten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än Hyresgästföreningen Hyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.