Annons

Ekerö röstade för att behålla bostadsbolaget

Ekerö Det blev ett tydligt resultat av söndagens folkomröstning på Ekerö. Två tredjedelar vill behålla det kommala bostadsbolaget.

Frågan om att sälja det kommunala bostadsbolaget på Ekerö fick på söndagen ett tydligt svar. 66 procent röstade nej i folkomröstningen.

Vägen mot Ekerö kantas sedan några veckor av affischer med texter som ”Är du på väg att göra en dålig affär?” och ”För Mälaröarnas framtid rösta ja”. Utanför vallokalen vid Tappströmsskolan är en jämn ström medborgare på väg att lägga sin röst.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Annons

 – Blir det många unga som rösta blir det ja, de äldre röstar nej, säger Alina Ericson som delar ut valsedlar för Ja-sidan.

– Vi känner ett stort stöd från Ekeröborna och det här har diskuterats mycket den senaste tiden, säger Gina Rosales från Nej-sidan.

Annons
Läs ocksåLågt valdeltagande i hyrestäta områden när Helsingborg folkomröstadeValdeltagandet

Frågan gäller om kommunen ska sälja aktierna i det allmännyttiga bolaget Ekerö Bostäder. Ja-sidan vill använda pengarna till ett badhus och att bredda Ekerövägen. Nej-sidan anser att bostadsbolaget behövs för att trygga bostadsförsörjningen och säger att pengar till vägen redan finna avsatta.
– Jag säljer inte mitt hus om jag har pengar i kassakistan, säger Gina Rosales.

Läs också Helsingborgs hyresgäster uppmanas rösta om Öresundskraft Hyresgästföreningen: Nej till att sälja Öresundskraft Ekerö Bostäder söker ny vd - igen Ekerö Bostäder höjer mest för dem med el i hyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.