Annons

Ekeröbostäder ute till försäljning – igen

Ekerö På gårdagens möte med kommunstyrelsen på Ekerö beslutades att Ekeröbostäder ska säljas. Kommunen behöver pengar för att betala av sina lån. Och redan nästa vecka kan kommunfullmäktige klubba igenom försäljningen.

​Det var bara ett par år sedan det begav sig förra gången. 2008 gjordes försök att sälja Ekeröbostäder. Då protesterade hyresgästerna.

– Vi samlade in namn för att folkomrösta om utförsäljningen, men det röstades ner av kommunfullmäktige. Det var mer än 12 procent som skrev under, med dagens regler hade det tvingat fram en folkomröstning, säger Gullwie Berggren, vice ordförande i Hyresgästföreningen Bromma-Ekerö.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu förbereder sig hyresgästerna en ny kampanj mot försäljningen. Ekeröbostäder har cirka 850 lägenheter.

Annons
Läs också Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Hyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig Två lägenheter såldes för en krona – nu säljs de igen för en halv miljon Ockupation satte stopp för husrivning i Backe – men än är striden inte över

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.