HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ekobrottsmyndigheten slog till mot Östersundshem – vd:n försvunnen

Östersund I morse gjorde ekobrottsmyndigheten en razzia på Östersundshems vd:s arbetsrum och beslagtog hans dator. Varken styrelsen eller personalen har någon förklaring – och ingen har kunnat få tag i vd:n Daniel Kindberg.
Foto: Åsa Eriksson
Östersundshems vd Daniel Kindberg var själv inte på jobbet idag när polisen kom in och beslagtog hans dator.

Strax efter klockan åtta idag på tisdagsmorgonen klev ett flertal civilklädda poliser från Ekobrottsmyndigheten in på bostadsbolaget Östersundshems kontor på Rådhusgatan i centrala Östersund.
– De ville ha tillträde till Kindbergs rum och hade med sig ett tillstånd från åklagare. De var på hans rum ett tag och tittade runt och kom sen ut med vår vd:s arbetsdator, berättar styrelseordförande Tord Andnor till Hem & Hyra.

Hur reagerade personalen?
– Eftersom de var civilklädda så blev det ingen större dramatik, men alla är ju undrande över vad som hänt. Vi har informerat personal och styrelsen, men vi vet ju egentligen ingenting. Poliserna ville inte svara på några frågor och vi vet inte när vi kommer att få veta något heller.

Läs ocksåÄldre får betala mer än andra för att bo

Har du talar med Daniel Kindberg?
– Nej. Jag har inte pratat med honom. Jag har inte fått tag i honom. Vi vet inte var han är och det är klart att vi blir oroliga när han inte svarar.

När pratade du med honom senast?
– Vi har ju inte daglig kontakt så jag minns inte när det var riktigt.

Östersundshems pressansvarig Malin Gunnarsson vet inte heller var hennes vd befinner sig.
– Nej, och han har inte varit på kontoret idag.
Hur känns det nu?
– Det är obehagligt och tråkigt förstås, säger Gunnarsson och hänvisar till styrelseordförande Tord Andnor för fler
frågor.

Läs ocksåTommys fru fick demensboende – hyran dubblades mot vanlig etta

SVT Jämtland rapporterar idag om ytterligare tillslag i Östersund med möjlig, men obekräftad, koppling till det på Östersundshem.

– Just nu är det två frihetsberövade i Östersund, vi har gjort tillslag på olika platser i Östersund, säger Niklas Jeppsson, kammaråklagare Ekobrottsmyndigheten, till SVT. Misstankarna är grovt bedrägeribrott och bokföringsbrott.

Niklas Jeppsson varken bekräftar eller dementerar att någon av de frihetsberövade är Daniel Kindberg, skriver SVT.

Läs ocksåArne har varit trogen sin värd - nu förlorar han sin rabatt
Läs också Thorleifs lyft: blev billigare att hyra via bilpool Granskning: Två av tre studenter missar bostadsbidraget – "nästan 10 000 kronor på ett år"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.