Annons

Ekologiskt höghus får bygglov

Malmö Miljövänliga odlingslägenheter blir verklighet på Augustenborg i Malmö sedan stadsbyggnadsnämnden beviljat bygglov.

Nu behöver man inte flytta till landet för att kunna odla sina egna grönsaker. I MKB:s nya hus på Augustenborg får varje lägenhet en balkong på 22 kvadratmeter med specialdesignade odlingslådor och en växtverkstad. Halva balkongen kommer dessutom att bli inglasad för att möjliggöra odling även när temperaturen sjunker. På taket blir det stor terass med växthus.

Projektet består av tre delar: ett hus på fjorton våningar med 34 lägenheter, tolv radhus plus en förskola med ekoprofil.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Beräknad inflyttning år 2016.

Annons
Läs också Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den Hyresvärden om Lenas skräckdygn på toaletten: ”Helt fruktansvärt” Lena, 69, inlåst på toaletten i fyra dygn - värden struntade i slitna låset: ”Total panik” Efter ett år – nu ska hyresvärden äntligen laga Bjoerns bidé: ”Duschen fyller inte samma funktion” Grannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.