Annons

Eksjöbostäder DO-anmält

Eksjö Det kommunala bostadsbolaget Eksjöbostäder har anmälts till diskrimineringsombudsmannen, skriver Smålandstidningen.

Bakom anmälan står en hyresgäst i Eksjö som anser att hennes etniska tillhörighet är orsaken till att hon inte får byta lägenhet hos Eksjöbostäder.

Hyresgästen, som hyr via sociala sektorn i kommunen, har vid flera tillfällen önskat att få flytta till ett annat område i kommunen, eftersom hon inte trivs i lägenheten och området där hon bor nu, skriver Smålandstidningen. Men gång på gång har svaret från bostadsbolaget blivit nej, trots att det, enligt hyresgästen, har funnits andra lediga lägenheter.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Kvinnan skriver i sin anmälan att hon känner sig särbehandlad och att hon inte får ta del av de rättigheter hon har, uppger Smålandstidningen.

Annons
Läs också Värd nekade funktionsnedsatt kvinna att hyra – krävs på 150.000 för diskriminering Mikroskopisk chans att få upprättelse efter anmälan om diskriminering Kfasts inkomstkrav: Ninas kompis får inte flytta till Fröslunda DO-rapport visar: Inkomstkrav i Eskilstuna och Örebro kan vara diskriminering Regeringen granskar orättvisor på hyresmarknaden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.