HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Eksjöbostäder DO-anmält

Eksjö Det kommunala bostadsbolaget Eksjöbostäder har anmälts till diskrimineringsombudsmannen, skriver Smålandstidningen.

Bakom anmälan står en hyresgäst i Eksjö som anser att hennes etniska tillhörighet är orsaken till att hon inte får byta lägenhet hos Eksjöbostäder.

Hyresgästen, som hyr via sociala sektorn i kommunen, har vid flera tillfällen önskat att få flytta till ett annat område i kommunen, eftersom hon inte trivs i lägenheten och området där hon bor nu, skriver Smålandstidningen. Men gång på gång har svaret från bostadsbolaget blivit nej, trots att det, enligt hyresgästen, har funnits andra lediga lägenheter.

Annons
Läs ocksåKfasts inkomstkrav: Ninas kompis får inte flytta till FröslundaKvinna som står lutad med armarna över en disk. Under henne syns bakverk.

Kvinnan skriver i sin anmälan att hon känner sig särbehandlad och att hon inte får ta del av de rättigheter hon har, uppger Smålandstidningen.

Annons
Läs också DO-rapport visar: Inkomstkrav i Eskilstuna och Örebro kan vara diskriminering Regeringen granskar orättvisor på hyresmarknaden Hon tar sig inte in i förrådet - anmäler värd för diskriminering Rökare känner sig diskriminerade

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.