HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Eksta vill höja hyrorna

Kungsbacka Kungsbackas kommunala hyresvärd Eksta vill höja hyrorna med 3,5 procent från årsskiftet. Även Fortinova i Varberg förhandlar nu med Hyresgästföreningen om en hyreshöjning i vår.

Vid nyår kan Ekstas 2 700 hyresgäster i Kungsbacka få vänja plånboken vid högre hyra. Det kommunala bostadsbolaget vill höja hyrorna med 3,5 procent från och med 1 januari.

Det motsvarar 210 kronor mer i månaden för den som i dag har en månadshyra på 6 000 kronor.

Läs ocksåNu börjar kampen om nästa års hyror i Halland

Men först ska saken förhandlas med Hyresgästföreningen. I fjol hade Eksta med sig ett yrkande på 3,2 procent till förhandlingsbordet.

När överenskommelsen till slut skrevs på hade ursprungskravet kapats med två tredjedelar. Den senaste hyreshöjningen landade på en knapp procent i genomsnitt, och gäller från och med januari i år.

Varbergsbaserade Fortinova har också begärt förhandling med Hyresgästföreningen. Privatvärden vill höja hyrorna i sitt Varbergsbestånd från april nästa år.

Läs ocksåSå mycket höjer halländska värdar hyran 2018 – hela listan

Fortinova har även lägenheter i bland annat Kungsbacka och Falkenberg. Än är det inte klart hur stor hyreshöjning hyresgästerna i Varberg riskerar.

LÄS MER
Så mycket höjde halländska värdar hyran 2018 – hela listan

Läs också Hyrde ut svart i tre år – förlorar kontraktet Besvärliga förhandlingar: Hyran klar i Linde – även för nästa år Klart med nya hyror i Älvkarleby

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.