HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

En av tio i kön behöver bostad

Gotland Nästan halva befolkningen på Gotland står i Gotlandshems bostadskö. Men bara en av tio är i behov av en bostad, rapporterar Gotlands Allehanda.

Kommunägda Gotlandshem har skickat ut en enkät till de 23 653 personer som står i bolagets bostadskö. Resultatet av undersökningen visar att de flesta inte har något akut behov av bostad. 58 procent av de står i kön söker inte lägenheter aktivt och 36 procent köar mer som en försäkring för framtiden.

– Den bekräftar den magkänsla vi hade. Livssituationen kan ändra sig. Det är helt naturligt att man tar den försäkringen, säger Arild Kleven, marknadschef på Gotlandshem till tidningen.

Läs ocksåAllt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent

Av de tillfrågade är det endast 9 procent som är i behov av en bostad omgående. Men de som köar passivt tar ingen köplats från de som är mer desperata, berättar han.

– De sitter passivt och samlar på sig poäng. Det är ju inte så att vi fördelar bostäder utifrån poäng. Man måste anmäla intresse för specifika bostäder, förklarar Arild Kleven för Gotlands Allehanda.

Läs också Gotlandshems oväntade satsning – vill bygga 500 bostadsrätter Balkonger fick förbud efter renoveringsmiss Gotlandshems vd avgår efter kritiken Efter hyresbråket - så stor blir höjningen hos Gotlandshem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.