Annons

En av tio i kön behöver bostad

Gotland Nästan halva befolkningen på Gotland står i Gotlandshems bostadskö. Men bara en av tio är i behov av en bostad, rapporterar Gotlands Allehanda.

Kommunägda Gotlandshem har skickat ut en enkät till de 23 653 personer som står i bolagets bostadskö. Resultatet av undersökningen visar att de flesta inte har något akut behov av bostad. 58 procent av de står i kön söker inte lägenheter aktivt och 36 procent köar mer som en försäkring för framtiden.

– Den bekräftar den magkänsla vi hade. Livssituationen kan ändra sig. Det är helt naturligt att man tar den försäkringen, säger Arild Kleven, marknadschef på Gotlandshem till tidningen.

ANNONSLånestrategier för hyresgäster

Av de tillfrågade är det endast 9 procent som är i behov av en bostad omgående. Men de som köar passivt tar ingen köplats från de som är mer desperata, berättar han.

Annons

– De sitter passivt och samlar på sig poäng. Det är ju inte så att vi fördelar bostäder utifrån poäng. Man måste anmäla intresse för specifika bostäder, förklarar Arild Kleven för Gotlands Allehanda.

Annons
Läs också Kraschlandning för hyresförhandlingarna på Gotland: "Skulle leda till katastrof" Barbro protesterar mot 17 procents hyreshöjning: "Jag kan tvingas flytta" Gotlandshem vill riva 148 hyresrätter – oroligt läge för hyresgästerna Allt fler värdar kräver saftig hyreshöjning – Gotlandshem vill höja med 9,95 procent Gotlandshems oväntade satsning – vill bygga 500 bostadsrätter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.