Annons

En byggstart med knattestöd

Jönköping Inte mindre än tolv barn från Backamo förskola ställde upp som grävhjälp när Bankerydshem påbörjade sin nyproduktion av 39 lägenheter på orten.
Foto: Annika Wallsson
, , ,

Genom sina fönster och från utegården på förskolan har barnen, totalt 72 stycken, sedan februari kunnat följa hur bygget av hur nya hyresrätter växer fram.

– Vi tycker att det här är spännande och det är viktigt att vi får fler lägenheter i Bankeryd för det är så ont om det här. Det blir en jättekul grej för oss att följa bygget, berättade förskoleläraren Susanne Rajala när bygget drog igång på allvar.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Flera av de tolv barn, som med gemensamma krafter skulle ta det första spadtagen, var lite nervösa.

– Det är spännande att gräva. Vi ska få bygga hus. Och vi har tränat lite i sandlådan, berättade Molly Wahlström.

Annons

Innan det var dags att börja gräva konstaterade Johnny Lilja, styrelseordförande i Bankerydshem, med glimten i ögat:

Läs ocksåTrädgårdsexperten John Tizzard: "Gräsmatta vid hyreshuset räcker inte längre"John Tizzard, trädgårdsarkitekt.

– Det ska bli jätteskoj att tillsammans med framtiden få ta ett litet steg för människan men ett stort steg för Bankeryd.

Med bygget ökar Bankerydshem sitt bestånd, i dagsläget 440 lägenheter, med nästan tio procent. Lägenheterna fördelar sig på tre hus med 13 lägenheter i varje. Planerad inflyttning sker våren 2017. Hela projektet kalkyleras till 70 miljoner kronor.

Annons

– Det finns ett stort behov av lägenheter i Jönköpings kommun och i Bankeryd. Det känns bra att vi kan vara med och bidra till att möta den efterfrågan som finns, sade Reine Johansson, vd på Bankerydshem.

Läs ocksåAnn-Charlotte vann hyresfajten – nu får alla i kvarteret lägre höjning: ”Var tvungen att göra något”Bengt och Ann-Charlotte Wassenius, Sture och Ann-Christin Sallander, Mars, Trollhättan, Eidar, kollage, KW

Hur barnen klarade uppdraget? Med bravur så klart.

Läs också Vem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde? Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken Skräddaren satsar på Muraren - "Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.